Pittsburgh Penguinsin tähtipuolustaja Kris Letang sekä vahvan kauden pelannut hyökkääjä Bryan Rust pelaavat kumpikin nykyisten sopimustensa viimeisiä kausia.

The Athleticin sisäpiiritoimittaja Josh Yohen mukaan kaksikko vaatii ensi kaudeksi reipasta palkankorotusta, mikä saattaa tarkoittaa kaksikon päätymistä kesän vapaille markkinoille.

Yohen mukaan nykyisestä sopimuksestaan 7,25 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Letang hakee neljän vuoden jatkoa vähintään kahdeksan miljoonan taalan vuosituloilla.

– Letang täyttää keväällä 35 vuotta. Hän on kärsinyt useista päävammoista urallaan. Puolustaja on iskenyt tämän kauden 40 pelissä 38 pistettä – vaikka on pelannut suurimman osan kaudesta ilman Sidney Crosbya. Hän on jo pitkään kokenut olevansa alipalkattu, eikä aio ottaa vastaan palkanalennusta, Yohe paljastaa lähteisiinsä viitaten.

Myös Rustin 3,5 miljoonan taalan vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu kesällä. 29-vuotias hyökkääjä on nakutellut 22 peliin hurjat tehot 10+18=28.

– Lähteiden mukaan hän haluaa kuusivuotisen sopimuksen kuuden miljoonan dollarin vuosipalkalla. Pensin kannalta vaikuttaa mahdottomalta kiinnittää sekä Jevgeni Malkin, Letang että Rust uusiin sopimuksiin kesällä. Tämän mahdollistaakseen Ron Hextallin on kaupattava toisaalle joku kolmikosta John Marino, Mike Matheson tai Jason Zucker, Yohe näkee.