NY Islanders on seilailee NHL:ssä melkoisessa aallokossa, kun sen nykytilanne on suhteellisen kaksijakoinen. Kahdeksasta edellisestä koitoksesta tilille on kirjattu vain yksi suora tappio, mutta samalla joukkue räpeltää omassa divisoonassaan hännillä.

Toki koronan kourissa ollut Isles on pelannut muita selvästi vähemmän, mutta esimerkiksi neljänteen sijaan divarissa on matkaa jo hurjasti, 19 pinnaa. Keskiviikon vastaisena yönä joukkue kaatoi voittomaalikisan yhdeksänteen pariin venyneessä matsissa Philadelphia Flyersin 4-3.

Joukkueen vastuuvalmentaja Barry Trotz latasi NHL:n nettisivujen mukaan joukkueestaan jopa yllättävän suoran manauksen.

– Vuosi on ollut meille vaikea. Välillä tuntuu, että olemme olleet osa NHL:ää ja välillä emme. Välillä tuntuu, kuin olisimme itsenäinen yliopistojoukkue, joka pelaa satunnaisia pelejä.

Yksi Islandersin ilonaiheista on ollut pidemmän aikaa – mutta etenkin nyt – pakki Robin Salo, joka avasi keskiviikkoyönä maalihanat pelissä ja samalla NHL-urallaan.

– Fiilis on erittäin hyvä, mutta vielä parempaa on pelin voittaminen. Maalin tekeminen tuntuu uskomattomalta ja pelaaminen hyvältä. NHL on kova sarja, joten siihen tottuminen ottaa aikaa. Mutta olen yrittänyt rakentaa itseluottamusta, Pikkuleijonien maailmanmestari sanaili ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.