Buffalo Sabresin kesän 2017 kakkoskierroksen varaus Ukko-Pekka Luukkonen nousi joukkueensa avainpelaajaksi – jälleen kerran – lauantai-iltana, kun hän joutui urakoimaan miehekkäät 37 torjuntaa.

Se ei ihan riittänyt, sillä tuloksena oli 3-4-jatkoaikatappio Boston Bruinsia vastaan. Suomalainen sai Sabresin päävalmentaja Don Granatolta silti ansaitut kehut seuran kotisivuilla.

– Tässä liigassa joukkueen parhaat pelaajat ovat syy siihen, miksi peleissä kykenee pysymään mukana. Joskus paras pelaaja on hyökkääjä, joskus pakki. Siinä vaiheessa saa olla pirun onnellinen, kun kyseessä on maalivahti.

Luukkonen on torjunut tällä kaudella seitsemässä ottelussa prosentein 92,7. Päästettyjen maalien keskiarvo on hieno 2,54.

– Olin eniten innoissani hänen kehonkielestä ja itseluottamuksesta. Hän sai tekemisen näyttämään helpolta. Luukkonen pisti vastustajat näyttämään siltä, että heidän piti tehdä töitä enemmän – kiitos Luukkosen sijainnin, urheilullisuuden ja koon, luotsi kehui.

Alkukaudesta väkevästi esiintynyt Buffalo on painunut sinne, mihin sen oletettiinkin painuvan. Joukkue on Atlantin divisioonassa kuudentena, seitsemän pinnaa viimeistä jatkopaikkaa perässä.