Kanadalaisen 16-vuotiaan jääkiekkoilija Connor Bedardin nimi on yksi kuumimmista sunnuntaina vauhtiin päässeissä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Kesällä 2005 syntynyt alle 18-vuotiaiden maailmanmestari varattaneen NHL:ään vuonna 2023 ykkösenä.

TSN:n Craig Button ylisti pelaajaa varauksetta.

– Hän on niin älykäs ja hyvä pelaaja, että hän saa joukkuekaverien ykkösvahvuudet esiin paremmin – hyödyntäen tämän itse samalla. Se on nähty vuosien ajan.

Buttonin mukaan Bedardin suurimpia vahvuuksia on kiekon saaminen aina juuri oikeaan paikkaan. Osaaminen ei kuitenkaan jää tähän.

– Hänen taidot ovat ihan poikkeuksellista luokkaa. Hänen ajattelumalli on poikkeuksellista luokkaa. Hänen ikä ja kypsyys sotivat keskenään. Ympärillä olevilla pelaajilla ei ole vaikutusta näihin.

Bedard on vasta seitsemäs 16-vuotias pelaaja, joka on onnistunut nousemaan Kanadan väreihin kyseisessä turnauksessa. Muita tällaisia ovat muun muassa Wayne Gretzky, Sidney Crosby ja Connor McDavid. Vuodenvaihteen MM-kisat pelataan Edmontonissa ja Red Deerissä.

– On hullua kuulla nimeni tuollaisten pelaajien rinnalla. Olen unelmoinut täällä pelaamisesta ja sen toteutuminen tässä iässä on erityistä, pelaaja sanoi Sportsnetin mukaan.

Kanada on ikäluokan hallitseva maailmanmestari. Joukkue kohtaa alkulohkossaan Tshekin, Itävallan, Saksan ja Suomen.