NHLSuomi tarkastelee AHL:n suomalaispelaajien otteita viikottain julkaistavassa AHL:n viikkokatsauksessa.

Kulunut viikko ei tuonut pistepörssiin isoja muutoksia, sillä Tucson Roadrunnersin riveissä kiekkoileva Matias Maccelli on yhä farmisarjan tehokkain suomalainen. AHL:n pistepörssissä sijalla 18. majaileva Maccelli on summannut 21 ottelussa 21 (4+17) tehopistettä. Viime viikolla hyökkääjä saalisti kaksi syöttöpistettä.

Onnistumisten myötä ei ole mikään ihme, että nuoren hyökkääjän nimi on noussut myös NHL:n siirtohuhuihin. Maccelli on liitetty huhuissa Edmonton Oilersiin.

Farmisarjan toiseksi tehokkain suomalainen on puolestaan Bridgeport Islandersin Otto Koivula, joka löytyy pistepörssistä sijalta 21. Tällä kaudella NHL:ssäkin pelannut Koivula on kerännyt 22 ottelussa 20 (6+14) tehopistettä. Viime viikon kolmesta kamppailusta tilille kertyi tehot 0+2.

AHL:n suomalaishyökkääjistä iloisia uutisia kuuluu myös Toronton suunnalta, sillä Toronto Marliesia edustava Antti Suomela on päässyt vihdoin kuntoon. Pitkään sivussa ollut Suomela on esiintynyt neljässä ottelussa tehoin 0+1.

Alakerrassa oivia näyttöjä on puolestaan antanut muun muassa Stockton Heatin Juuso Välimäki, joka esiintyi viime viikolla kolmessa ottelussa tehopistein 0+3. Välimäki oli otteluissa muutenkin näkyvästi esillä pelaten isossa roolissa ja laukoen yhteensä 10 kertaa. Nuorelle puolustajalle minuutit ja onnistumiset ovat tärkeitä vaikean alkukauden jälkeen, kun Calgary Flames istutti pelaajaa lähinnä katsomossa.

AHL:n suomalaismaalivahdeista tilastokärki on puolestaan yhä Chicago Wolvesin Eetu Mäkiniemi, joka piti viimeisimmässä ottelussaan kauden toisen nollapelinsä. Mäkiniemi on esiintynyt 14 ottelussa torjuntaprosentilla 92.2 (AHL:n 8. paras). Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,06 (AHL:n 4. paras).

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen