Buffalo Sabresin maalilla on riittänyt alkukaudesta ruuhkaa, sillä tolppien välissä on käynyt peräti viisi eri molaria. Yksi heistä on 93,8 pinnan tarkkuudella pikkumustia pysäytellyt Ukko-Pekka Luukkonen. Päästettyjen maalien keskiarvo on sekin hulppea 1,98.

Viime yönä suomalainen näytti parastaan Washington Capitalsia vastaan ottamalla peräti 40 koppia. Lisäksi alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari nollasi tähtihyökkääjä Jevgeni Kuznetsovin kädellään eräässä hurjassa tilanteessa.

Buffalo hävisi voittolaukauskisassa, mutta Luukkosesta tappio ei jäänyt kiinni. Sabres-luotsi Don Granato ei säästellyt sanoissaan sunnuntaina NHL:n nettisivujen jutussa.

– Hänen maksimaalinen taso on erittäin korkea, eikä hän ole siihen vielä päässyt. Luukkosen esitykset kahdessa edellisessä kamppailussa ovat olleet hyviä. Itseluottamus ja hallinta maalinsuulla ovat olleet esillä. Hän on tällä hetkellä hyvässä nosteessa ja pystyy erinomaisesti lukemaan vastustajien laukauksia.

Luukkonen puolestaan kertoi haamukopistaan.

– Se oli yksi niistä liikkeistä, joita täytyi vain yrittää siinä hetkessä. Siinä oli paljon onnea mukana. Kiekko voi pahimmillaan mennä vaikka mistä sisään, joten sitä yrittää aina kaikin tavoin tehdä voitavansa, suomalainen ynnäsi vaatimattomaan sävyyn.