KHL:n Jokereissa kaudella 2017-18 kaikkiaan 25 kertaa osunut Eeli Tolvanen ei ole tällä kaudella mässäillyt maaleilla. Suomalainen on iskenyt taalaliigassa Nashville Predatorsille viisi maalia ja kymmenen pinnaa.

Luotsi John Hynes muistutti NHL:n nettisivujen haastattelussa siitä, ettei joukkueen suomalaishyökkääjän hyvyyttä punnita aina pisteissä. Kuten Jokerien aikakausi kertoo, voi osumia toki olla luvassa joskus kovallakin tahdilla.

– Tolvasessa hienoa on se, että hän on nuori ja taitava pelaaja, ja maalintekijä. Hänen pelitapansa on hyvin kilpailullinen ja hän pelaa tasaisen varmasti, tekipä hän maaleja tai ei, Hynes mietti eräässä jutussa.

– Hän on nuori pelaaja, joka haluaa olla tasaisesti maaleja tekevä pelaaja NHL:ssä, ja hänellä on myös potentiaalia olla sellainen. Hän löytää erilaisia tapoja osallistua peliin. Pidän hänen lahjakkuudestaan, mutta erityisesti hänen luonteestaan ja kilpailullisuudestaan.

Vaikka maalijyvä on ehkä ollut isossa kuvassa kadoksissa, ei Tolvasesta pidä olla huolissaan. Läntisen konferenssin vitonen Preds jatkaa pelejään nyt yöllä NY Rangersia vastaan.