Kyle Palmierin playoffien maalitahti rohkaisi New York Islandersin sijoittamaan New Jersey Devilsistä kesken kauden hankkimaansa laituriin. Nelivuotisen 20 miljoonan dollarin sopimuksen saaneen konkarin maalitahti ei ole jatkunut tähän kauteen.

Palmieri on tehnyt kauden 22 ensimmäisessä ottelussa vain yhden maalin ja on joukkueen tehotilastoissa heikoin lukemalla -10. Viime kaudella Islandersin pudotuspelien paras maalintekijä yhdessä Brock Nelsonin kanssa teki 19 playoff-ottelussa seitsemän täysosumaa.

Aivan ennennäkemättömästä ilmiöstä ei Palmierin kohdalla ole kyse, mutta viiden miljoonan dollarin keskimääräistä vuosipalkkaa nauttivalle hyökkääjälle tämä on suuri pettymys. Samaa palkkaa Islanders maksoi viime kaudella Jordan Eberlelle, jonka se jätti Seattle Krakenin valittavaksi kesän laajennusdraftissa. Eberle on NHL:n tulokasjoukkueen paras maalintekijä osuttuaan maalipuiden väliin 12 kertaa 24 ottelussa.