Suomen pääsarja Liiga on saanut lähiaikoina historiakirjoihin uusia maalintekijöitä, ja yksi heistä on viime viikolla osunut espoolaislähtöinen HIFK-pelaaja Aleksanteri Kaskimäki, 17. Pelaaja onnistui otolliseen aikaan, sillä hänellä on ensi vuonna edessään NHL:n varaustilaisuus.

Kykyjenetsintäorganisaatio Central Scouting on arvellut pitkään, että vuonna 2004 syntynyt hyökkääjä saattaisi mennä taalaliigaan kakkos- tai kolmoskierroksella. Osakkeet ovat kuitenkin olleet nousussa, ja esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistuneessa Eliteprospects-sivuston pelaajakortissa Kaskimäkeä pidetään jo ykköskierroksen nimenä. TSN:n Craig Button on arvioinut hänen varausnumeron olevan 26.

– Oli tosi hyvä kokemus. Ensimmäinen peli ja saatiin raavittua voitto. Aika paljon oli paikkoja molemmilla joukkueilta, mutta hyvä peli meiltä jokatapauksessa, 17-vuotias Kaskimäki oli sanonut HIFK:n nettisivuilla.

Osakkeitaan NHL:n suhteen nostanut pelaaja on esiintynyt tällä kaudella pääasiassa HIFK:n U20-nuorten mukana ikäluokan SM-sarjassa. Siellä kauden 21 ottelua ovat tuoneet massiiviset pisteet 15+14=29, ja tehokas meininki siirtyi siis kuin itsestään myös Liigan puolelle. Suomalaislupausta kehui myös legendaarinen HIFK-luotsi Ville Peltonen.

– Todella ennakkoluuloton debyytti Kaskimäeltä. Harva siinä heti maalinteossa onnistuu, se oli hyvä merkki. Hän on kova tekemään töitä. Draivi on kova. Hyvät jutut olemassa.

Monet pelaajat painottavat jutuissaan aina sitä järkevää ohjetta, jonka mukaan tulee elää päivä kerrallaan. Kaskimäki oli kuitenkin taannoin myöntänyt samalla yhtä inhimillisen ajatuksen, eli NHL:n kiehtovuuden Jääkiekkoliiton eräässä jutussa.

– Kyllä oman nimen mainitsemisen NHL:n yhteydessä ottaa innostavana ja kannustavana asiana. Ei siitä kannata ottaa paineita, koska silloin oma tekeminen menee vaan sekaisin.

Lähteet kootusti: Eliteprospects, TSN, HIFK:n verkkosivut, NHL:n suomenkieliset verkkosivut, Jääkiekkoliiton nettisivut.