Winnipeg Jetsistä Suomeen ja Tapparaan täksi kaudeksi palannut Joona Luoto sai toissa kaudella tililleen uransa ensimmäiset 16 NHL-ottelua.

Nyt paluun Tampereelle ja Liigaan tehnyt 24-vuotias hyökkääjä myöntää C Moren tuottamassa Kiekkokaupungin uusi aika -sarjassa, että varsinkin viime kaudella peli-ilo farmiliiga AHL:ssä oli kadoksissa.

– Kun pääsin jengiin sisään, niin aloin oikein nauttia jääkiekosta pitkästä aikaa. Pohjois-Amerikassa kun olin, niin tuntui vähän, ettei enää nauti pelaamisesta. Palo jääkiekon pelaamiseen vähän loppui.

– Ekan viikon jälkeen taisinkin sanoa, että oikein innolla tulen hallille, eikä tee vaan mieli jäädä kotiin, pelata pleikkaria ja katsella tv:tä. Tekee mieli taas pelata ja nauttii isosti, kun saa lyödä luikkarit jalkaan, Luoto vertailee vaikeita Pohjois-Amerikan kausiaan nykytilanteeseen ja pelaamiseen tutussa organisaatiossa.