Eetu Luostarinen ja muu Florida Panthers -miehistö kyykyttivät Washington Capitalsia keskiviikkoyönä huolella, kun pantteripaidat nousivat väkevän päätöserän myötä sillasta 5-4-voittoon.

Panthers oli päätöserään lähdettäessä tappiolla 1-4, mutta viimeisen kaksikymppisen aikana joukkue latoi neljä maalia. Voittomaali syntyi digitaalien näyttäessä aikaa 59.45, mutta jo ennen tätä Luostarinen otti komeasti roolia iskettyä päätöserässä pisteet 1+1.

Alivoimalla syntynyt häkki kavensi pelin tilanteeksi 3-4. Maailmanmestarista voidaan käyttää termiä yllättäjä sen kummempia argumentteja, kun esimerkiksi sinivalkoisten maalipörssissä hän keikkuu viidentenä.

– Luostarisen maalin jälkeen tiesimme, että jos jatkamme tällä tavalla, nousemme tasoihin ja lopulta voitamme, Floridan Ryan Lomberg sanoi seuran kotisivuilla.

Alivoimamaali oli suomalaishyökkääjälle NHL-uran ensimmäinen. Luostarinen pääsi läpiajoon, kun Washingtonin ykkössentteri Jevgeni Kuznetsov menetti pikkumustan hyökkäysalueellaan.

Voitto oli Panthersille taatusti maukasn. Joukkueet nimittäin keikkuvat itäisen konferenssin kärjessä tasapistein (33). Florida tosin on pelannut ottelun vähemmän.