Jesse Puljujärven pudottaminen Edmonton Oilersin ykkösketjusta kolmosvitjaan torstaiaamuna pelatussa ottelussa Arizona Coyotesia vastaan sai suomalaiset NHL-fanit välittömästi takajaloilleen.

Oilersin päävalmentaja Dave Tippett kertoi ottelun jälkeen syyt siirrolle. Tippettin mukaan syy Puljujärven korvaamiseen isokokoisella Zack Kassianilla oli yksinkertainen.

Connor McDavid ja Leon Draisaitl ovat erinomaisia ja pelaavat omilla vahvuuksillaan. Meidän on rakennettava joukkuepeliämme heidän ympärilleen. Kassian on pelannut heidän kanssaan aiemminkin. Myös Colton Sceviour on ollut erittäin hyvä. Sekoitimme pakkaa hieman. Monet näistä ketjuista on nähty aiemminkin yhdessä. Halusimme raikastaa peliämme, Tippett aloitti ja jatkoi.

– Sekä Kassian että Puljujärvi ovat isokokoisia miehiä ja pelaavat samantyyppistä peliä. ”Pulju” on ollut viime aikoina hieman epäonnekas maalin edessä, joten etsimme paikalle jotakuta, joka pystyisi viimeistelemään. Heitimme tilalle Kassianin ja katsoimme, miten homma toimii. Se onnistui, päävalmentaja perusteli muutosta.

Puljujärven putoamista Oilersin hierarkiassa on helppo perustella myös tehopisteiden valossa. Suomalainen on saanut viimeisessä kuudessa pelissä tililleen vain yhden syöttöpisteen.

LISÄÄ AIHEESTA: Nyt ei näytä hyvältä! Jesse Puljujärven syrjäyttänyt hyökkääjä räjäytti heti potin – takoi hurjat tehot