Zach Fucale varattiin vuoden 2013 NHL-varaustilaisuudessa ensimmäisenä maalivahtina numerolla 36. Upealla esityksellään vuonna 2015 Kanadalle nuorten MM-kisoista kultaa torjunut huippulupaava kassari on saanut odottaa NHL-debyyttiään pitkään, mutta 26-vuotiaana mahdollisuus tuli.

Fucalesta piti tulla Carey Pricen manttelinperijä, mutta Montreal Canadiensin riveissä hän pääsi vain availemaan luukkua. Pian ECHL-kaukaloistakin tuli AHL:ää tutumpia, ja sillä tiellä hän oli toisesta ammattilaiskaudestaan neljä kautta eteenpäin.

Vegas Golden Knightsinkin organisaatiossa piipahtaneen Fucalen uran käännekohta tuli, kun Washington Capitals tarjosi viime vuonna lähes kaikkien silmissä menetetylle tapaukselle kaksisuuntaista sopimusta. Edelliskaudella 2019-20 vain yhden AHL-ottelun 80 prosentin varmuudella torjunut kanadalaisvahti pääsi viime kaudella 11 AHL-peliin 33 mahdollisesta, päästi alle kaksi maalia per ottelu ja torjuntaprosentti oli messevä 93,2.

Tällä kaudella Fucale on kerennyt torjua farmijoukkue Hershey Bearsissä viisi ottelua päästettyjen maalien keskiarvolla 1,73, torjuntaprosentilla 93,3 ja häviämättä yhtäkään peliä varsinaisella peliajalla. Nämä otteet palkittiin NHL-debyytillä, joka ei olisi voinut paremmin mennä.

26 vuoden iän saavuttanut 188-senttinen veräjänvartija vakuutti 21 torjunnan nollapelillä Detroit Red Wingsiä vastaan. Fucalesta tuli Capitalsin seurahistorian ensimmäinen maalivahti, joka on torjunut nollapelin NHL-debyytissään.

https://www.youtube.com/watch?v=3ASt_LpRH54