Chicago Blackhawks on viime aikoina ollut kenties seurahistorian isoimman kohun keskellä. Joukkueen entinen videovalmentaja Brad Aldrich käytti vuonna 2010 seksuaalisesti hyväkseen hyökkääjä Kyle Beachia. Useat tahot seuran sisällä tiesivät asiasta, mutta Aldrich sai jatkaa kauden loppuun ja osallistua mestaruusjuhliin.

Nyt Chicago Blackhawksin omistaja W. Rockwell ”Rocky” Wirtz yrittää korjata asiaa jälkikäteen. Hän pyytää, että Hockey Hall of Fame poistaisi Aldrichin nimen Stanley Cupista.

– Joidenkin jääkiekon lahjakkaimpien pelaajien nimistä löytyy Stanley Cupista. Mutta niin löytyy myös nimi ”Brad Aldrich”, jonka rooli videovalmentajana teki hänestä kelvollisen kaiverrusta varten. Hänen käytöksensä kuitenkin karsi hänet pois, ja oli väärin ehdottaa hänen nimeään. Olemme pahoillamme, että annoimme sen tapahtua, Wirtz kirjoittaa.

– Pyydän nöyrimmin, että Hockey Hall of Game harkitsee nimen ruksaamista Stanley Cupissa. Mikään ei peru sitä, mitä hän teki, mutta hänen nimensä jättäminen hienoimpaan palkintoon urheilussa olisi suuri vääryys.

Mark Lazerus

@MarkLazerus
As @emilymkaplan has reported, the Blackhawks have requested that Brad Aldrich's name be removed from the Stanley Cup. This is the letter Rocky Wirtz sent to the Hall of Fame: