Florida Panthersin suomalaislupaus Anton Lundell saalisti vyölleen NHL-uransa ensimmäiset pisteet keskiviikon vastaisena yönä. Suoritus Tampa Bay Lightningia vastaan oli upea, kun tilille kirjattiin tehot 1+1 komeaan 4-1-voittoon päättyneessä pelissä.

Kaiken kruunuksi Lundell sai Floridasta nyt eniten alivoima-aikaa hyökkääjistä, ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi – täysin ansaitusti.

Pelaajan alivoimavastuuta on syytä korostaa pisteiden ohessa. Viime viikonloppuna hän sai alivoimavastuuta hyökkääjistä eräässä pelissä toiseksi eniten, nyt Lundell kuittasi jo peliaikakuninkaaksi (4.15) – joskin vain sekunnin turvin Aleksander Barkovin (4.14) edelle.

Taidonnäytteitä

Lundellin uran ensimmäinen piste syntyi toisen erän ensimmäisellä puoliskolla, kun hän otti aloitusvoiton hyökkäyspäässä. Pian tämän jälkeen Brandon Montour suti Floridan 1-0-johtoon.

Päätöserässä sentteri iski 3-1-maalin nopeasta vastahyökkäyksestä, jossa hän kiekotteli pariin otteeseen näppärästi Sam Reinhartin kanssa.

– Oli todella hyvä fiilis saada ensimmäinen maali ja auttaa joukkue voittoon, Lundell iloitsi Miami Heraldin mukaan.

Suomen toinen tähtisentteri Barkov oli hänkin loistoiskussa. Joukkueensa johtotähti niittasi tehot 1+1 vastaten voittomaalista.

– En näe Antonin nostavan jalkaa kaasulta. Hän on todella kova kundi, ja Anton tekee töitä todella ahkerasti, Barkov oli kehunut maanmiestään toimittaja Jameson Oliven twiitin mukaan.

Floridallakin menee lujaa. Se keikkuu itäisen konferenssin kärjessä tappiottomana ja kuudella pinnalla.