Aleksandr Ovetshkinilla mykistävä kauden alku – kärki lähenee, tykki nousi kaikkien aikojen maalipörssissä heti uudelle sijaluvulle

© Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin avasi uuden NHL-kauden tyylillä iskettyään NY Rangersin reppuun 5-1-voitossa massiiviset neljä pinnaa – 2+2. Maalitykki liekehti nimensä jälleen pariin eri kansiin.

 

Venäläinen nosti maalimääränsä runkosarjassa jo 732:ään, ja sillä määrällä hän paranteli heti kauden kärkeen asemiaan kaikkien aikojen maalipörsissä. Stanley Cup -voittaja keikkuu nyt siinä jo viidentenä.

Taakse jäi 731 häkin Marcel Dionne, edellä puolestaan keikkuvat Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801), Jaromir Jagr (766) ja Brett Hull (741).

– Jokaisella tämän tason pelaajalla on jotain tiettyjä vahvuuksia. Ovi on puhdas puhdas maalintekijä. Ovetshkin ei välttämättä maalaa pariin peliin, mutta sitten hän suorastaan raivoaa, Dionne oli kuvaillut NHL:n nettisivuilla.

Lisäksi venäläinen on nyt NHL:n historian neljäs pelaaja, joka on iskenyt vähintään kaksi maalia jopa 150 ottelussa. Gretzky (189), Hull (158) ja Mario Lemieux (154) ovat viettäneet useimmin kahden osuman iltoja.

Ottelussa nähtiin myös yksi suomalainen. Rangersin Kaapo Kakko jäi pisteittä, tehotilaston numero painui kaksi pinnaa pakkaselle.

MUISTITKO? NHL Suomen oma Teksti-tv:n 236 on taas täällä! Katso suomalaisten tilastot sekä videoklipit maaleista ja syötöistä joka aamu täältä!