Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin avasi uuden NHL-kauden tyylillä iskettyään NY Rangersin reppuun 5-1-voitossa massiiviset neljä pinnaa – 2+2. Maalitykki liekehti nimensä jälleen pariin eri kansiin.

 

Venäläinen nosti maalimääränsä runkosarjassa jo 732:ään, ja sillä määrällä hän paranteli heti kauden kärkeen asemiaan kaikkien aikojen maalipörsissä. Stanley Cup -voittaja keikkuu nyt siinä jo viidentenä.

Taakse jäi 731 häkin Marcel Dionne, edellä puolestaan keikkuvat Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801), Jaromir Jagr (766) ja Brett Hull (741).

– Jokaisella tämän tason pelaajalla on jotain tiettyjä vahvuuksia. Ovi on puhdas puhdas maalintekijä. Ovetshkin ei välttämättä maalaa pariin peliin, mutta sitten hän suorastaan raivoaa, Dionne oli kuvaillut NHL:n nettisivuilla.

NHL

@NHL
🚨 MILESTONE 🚨

Alex Ovechkin (@ovi8) moves to sole possession of FIFTH on the all-time goals list‼️ #NHLFaceOff

Lisäksi venäläinen on nyt NHL:n historian neljäs pelaaja, joka on iskenyt vähintään kaksi maalia jopa 150 ottelussa. Gretzky (189), Hull (158) ja Mario Lemieux (154) ovat viettäneet useimmin kahden osuman iltoja.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Alex Ovechkin became the fourth player in NHL history to record at least 150 career multi-goal games, joining Wayne Gretzky (189), Brett Hull (158) and Mario Lemieux (154). #NHLFaceOff

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

Ottelussa nähtiin myös yksi suomalainen. Rangersin Kaapo Kakko jäi pisteittä, tehotilaston numero painui kaksi pinnaa pakkaselle.

MUISTITKO? NHL Suomen oma Teksti-tv:n 236 on taas täällä! Katso suomalaisten tilastot sekä videoklipit maaleista ja syötöistä joka aamu täältä!