Arizona Coyotes tiedotti uudesta tulokassopimuksesta. Anson Thornton vakuutti harjoitusleirillä tarpeeksi saadakseen uransa ensimmäisen ammattilaissopimuksen.

Thornton on siitä mielenkiintoinen tapaus, että hän on Jamaikan maajoukkueen maalivahti. Hän pelasi toissa kaudella kaksi ottelua historian ensimmäisessä Latinalaisen Amerikan maajoukkueturnaus Latam Cupissa. Oikeassa kädessään hanskaa pitävä veräjänvartija pääsi tositoimiin otteluissa Meksikoa ja Argentiinaa vastaan. Jamaika voitti turnauksen voittaen finaalissa Kolumbian jatkoajalla.

18-vuotiasta Thorntonia ei ole varattu NHL:ään eikä hän ole pelannut peliäkään OHL:ssä tai muussa varteenotettavassa sarjassa. Jamaikalaisia juuria omaavia pelaajia NHL:ssä ovat muun muassa P.K. Subban ja Malcolm Subban, joiden isä on jamaikalainen.

Aivan pystymetsästä 191-senttinen kassari ei kuitenkaan tule, sillä hänet valittiin kolmantena OHL:n U18 Priority Selectionissä, jossa valitaan pelaajia sarjoista, jotka eivät ole suoraan OHL:ään kytköksissä olevia liigoja. Tosin yksikään kyseisestä varaustilaisuudesta valituista pelaajista ei ole yltänyt NHL:ään.

Sarnia Sting

@StingHockey
After an impressing week at training camp, the @ArizonaCoyotes have signed Anson Thornton to an entry-level contract.

Congratulations Anson! 🔥