Viime kauden komeettoja olivat muun muassa Alex Nedeljkovic, Roope Hintz ja Jordan Kyrou. NHL-kauden lähestyessä on aika ennakoida potentiaalisimpia tällä kaudella läpimurron tekeviä pelaajia.

Listalle kelpaavat vain pelaajat, eivät ole vielä tulokkaita eivätkä huipputason pelaajia.

Dylan Cozens, Buffalo Sabres

Cozensin toinen varausvuoden jälkeinen kausi oli lupaavan oloinen. Tulosvastuuta kahden suunnan hyökkääjä ei vielä liiemmin ottanut, mutta hänessä on ehdottomasti potentiaalia Patrice Bergeronin tyyliseksi monipuoliseksi sentteriksi. Seitsemäntenä vuoden 2019 varaustilaisuudessa valitulla kanadalaisella on kaikki mahdollisuudet päihittää Arttu Ruotsalainen, Zemgus Girgensons ja Casey Mittelstadt taistelussa ykkössentterin paikasta.

Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers

Onnistuneen paluun jälkeen nyt on Puljujärven aika ottaa uusi askel eteenpäin uralla. Harjoituskauden maalipörssin kärjen tuntumaan päätynyt Ruotsin puolella syntynyt 23-vuotias laituri tuntuu ymmärtäneen, että hänenkin lahjoillaan täytyy tehdä töitä pelatakseen hyvällä tasolla NHL:ssä.

Pulju näyttää löytäneen tasapainon varausvuonnaan otteissa näkyneen itsevarman kiekollisen pelin ja yksinkertaisen pelaamisen välillä. Varausvuotensa jälkeen Puljujärvi on toteuttanut ennen tätä kautta vain jompaa kumpaa.

Jesperi Kotkaniemi, Carolina Hurricanes

Silläkin uhalla, että tulee vedettyä kotiinpäin, on Kotkaniemeä vaikea sivuuttaa. Vuoden 2018 varaustilaisuudessa kolmantena valittu suomalaissentteri pelasi lupaavan tulokaskauden, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa.

Kiistelty asia on, onko luottamuksen puute Kotkaniemeen aiheellista vai ei. Potentiaalia porilaisessa kuitenkin on.

Oliver Wahlstrom, New York Islanders

Yhdysvaltalais-ruotsalainen Wahlstrom oli lapsena mailataituruuttaan esittelevä YouTube-tähti, mutta NHL:ssä hän on enimmäkseen väläytellyt laukaustaan. 21-vuotias laituri ei päässyt vielä kolmosketjua korkeammalle. Jos Kyle Palmieri on tällä kaudella yhtä epävarma kuin Islanders-paidassa pelaamissaan runkosarjan otteluissa, on Wahlstromille ovi auki kärkiketjuihin.

Alexis Lafreniere, New York Rangers

Vuoden 2020 ykkösvarauksella oli vaikea tulokaskausi. Lafrenieren voimaa kehuttiin kauden alla, mutta tuliko sitä jopa liikaa liian nopeasti? Nopeus tuntui ottaneen jopa takapakkia edelliskaudesta.

Lafrenieren potentiaali ei ole silti lähtenyt minnekään. Kanadalaislupaus tulee saamaan kaikki mahdollisuudet näyttää osaamisensa.

Kunniamaininnat:

Kaapo Kakko, New York Rangers
Gabriel Vilardi, Los Angeles Kings
Eeli Tolvanen, Nashville Predators
Owen Tippett, Florida Panthers