Uusi NHL-kausi on aivan nurkan takana. Ennakoimme pian alkavaa kautta listaamalla kesän viisi kovinta pelaajahankintaa.

5. Linus Ullmark, Boston Bruins

Tuukka Raskin loukkaantuminen pakotti Boston Bruinsin maalivahtimarkkinoille. Seura nappasi vapailta markkinoilta Linus Ullmarkin. Ruotsalaisvahti on edustanut urallaan Buffalo Sabresia. Tilastot eivät ole aina olleet kummoisia, mutta heittopussin tolppien välissä viime kauden 91,7 torjuntaprosentti on timanttinen lukema. Bostonissa Ullmark voi hyvinkin nousta Vezina-kaliiberin maalivahdiksi.

4. Ryan Ellis, Philadelphia Flyers

Peruspuolustaja Ryan Ellis jäi Nashville Predatorsissa aina isompien nimien varjoon. Hän on kuitenkin tähtitason puolustaja, jolla on myös mainettaan enemmän kiekollisia taitoja. Viime kaudella Ellis iski 35 ottelussa tehot 5+13=18. Hänen kaltaistaan isäntää Flyersin alakerta on tarvinnut. Ainoa miinus Ellisille tulee loukkaantumishistoriasta. Pysyykö hän terveenä, jotta hän pystyy pelaamaan pitkän sopimuksensa loppuun?

Nashvillessa Ellis jäi Shea Weberin ja myöhemmin Roman Josin varjoon. Kuva: Getty Images

3. Blake Coleman, Calgary Flames

Calgary Flamesin pukukoppia on syytetty huonosta joukkuehengestä. Seura reagoi tähän hankkimalla kaksinkertaisen Stanley Cup -voittaja Blake Colemanin. Coleman tuo Calgaryn hyökkäykseen kamppailu- sekä maalintekovoimaa. Viime kaudella hän iski Tampassa 55 matsiin tehot 14+17=31. Saako Calgary viimein Colemanin johdolla kasaan kaksi tuloksentekoon kykenevää hyökkäysketjua?

2. Dougie Hamilton, New Jersey Devils

New Jersey Devils nappasi vapailta markkinoilta Dougie Hamiltonin. Hänen tasoistaan puolustajaa harvoin onkaan saatavilla. Viime kaudella Hamilton tykitti 55 matsissa tehot 10+32=42. Devilsissä tarjolla on ehdoton ykköspakin tontti. Nouseeko Hamilton uudessa ympäristössään keskusteluun Norris Trophyn voitosta?

1. Sam Reinhart, Florida Panthers

Viime kaudella Sam Reinhart oli yksi Buffalon vähistä nimekkäistä hyökkääjistä. Silti hän heikkoista ketjukavereista huolimatta pelasi uransa parhaan kauden. 54 matsissa Reinhart iskitehot 25+15=40. Nyt Floridassa hän saa tukea myös muusta kokoonpanosta, ja Floridalla on kasassa yksi NHL:n parhaista sentteripareista.