Seuraavan NHL-kauden alkuun on enää muutama päivä. Ennakoimme pian alkavaa kautta listaamalla viisi pelaajaa, jotka ovat ennakkosuosikkeja maalipörssin voittoon.

5. Mika Zibanejad, New York Rangers

Viime kaudella Mika Zibanejad oli kaukana parhaasta tasostaan. Silti hän nakutti 56 matsissa 24 maalia ja 50 tehopistettä. Zibanejadilla on yksi NHL:n parhaista lämäreistä, josta Rangers toivoo nyt saavansa enemmän irti, kun hyökkäykseen on hankittu lisää leveyttä.

4. Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals

Aleksandr Ovetshkin on yksi NHL-historian parhaista maalintekijöistä. Niin kauan, kun hän NHL:ssä pelaa, on Ovetshkin yksi ennakkosuosikeista parhaaksi maalintekijäksi. Hänen laukauksensa ja maalintekijän vaistot ovat aivan poikkeukselliset. Viime kaudella Ovetshkin keräsi vain 24 osumaa. Nähdäänkö tulevalla kaudella taas paluu yli 40 osuman kerhoon?

Ovetshkin jahtaa Wayne Gretzkyn maaliennätyksen jahtaamista. Kuva: Getty Images

3. Connor McDavid, Edmonton Oilers

Connor McDavid oli viime kaudella heittämällä NHL:n paras pelaaja. Vaikka runkosarja oli nysä, McDavid kykeni ylittämään sadan tehopisteen rajapyykin. Hänet tunnetaan enemmän pelintekijänä, mutta McDavidin työkalupakista löytyy myös kaikki tarvittava maalikuninkuuden voittamiseen. Viime kaudella hän oli maalipörssin kakkonen 33 osumallaan.

2. Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

Leon Draisaitl on McDavidiakin vaarallisempi maalintekijä. Hänen laukauksensa lähtee nopeasti ja yllättävästi. Kookkaana pelaajana häntä on vaikea horjuttaa maalin edessäkään. Draisaitl kuuluu harvalukuiseen joukkoon, joka on pystynyt tekemään 50 maalia NHL:n runkosarjassa. Draisaitl on myös tutkapariaan vähemmän loukkaantumisherkkä.

1. Auston Matthews, Toronto Maple Leafs

Auston Matthews on NHL:n hallitseva maalikuningas, ja ykkösnimi myös tulevan palkinnon voittoon. Viime kaudella jenkkitykki iski runkosarjassa 41 maalia 52 otteluun. Tulevalla kaudella hän ei pelaa Kanadan divisioonassa, vaan vastustajien taso kovenee. Silti Matthews on aivan poikkeuksellinen maalintekijä. Rannelaukaus lähtee odottamatta ja pienestä tilasta. Loukkaantumishuolistaan huolimatta Matthews onkin jokaisella NHL-kaudellaan rikkonut 30 maalin rajapyykin.