[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Edmonton Oilers pelasi kohtuullisen runkosarjan, mutta pudotuspeleissä vastaan tuli vanha tuttu nimeltään noutaja. Winnipeg Jets oli vahvempi heti ensimmäisellä kierroksella.

Darnell Nurse pelasi käsittämättömiä minuutteja Oilersin takalinjoilla, ja Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin muodostama tehoduo teki runkosarjassa ihan mitä lystäsi. Mikko Koskinen ei pelannut kovin kummoisesti ja Mike Smith otti aloittavan maalivahdin roolin heti pelikuntoon päästyään.

Ero maalivahtikaksikon välillä oli tilastollisesti merkittävä. Smith päästi keskimäärin 2,31 maalia ottelua kohden ja torjui kiekkoja yli 92 prosentin varmuudella. Koskinen sen sijaan päästi kiekkoja taakseen lähes maalin per ottelu enemmän kollegaansa nähden torjuntaprosentin jäädessä karvan alle 89,9:ään.

Jesse Puljujärvi pelasi kohtuullisen paluukauden, mutta se oli tehoduon sekä Nursen ja Tyson Barrien muodostaneen puolustuksen kärjen takana ainoa hyvä uutinen viime kaudelta. Oscar Klefbomin oleminen sivussa koko kauden ei varmasti auttanut edmontonilaisjoukkuetta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Joakim Nygård (Färjestad BK, SHL)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Myöhäisherännäinen Nygård saapui NHL:ään 26-vuotiaana kaudelle 2019-20. Tulokaskaudella NHL-otteluita kertyi 33 kappaletta tehoin 3+6=9, mutta viime kaudella ruotsalaishyökkääjä pääsi NHL-kokoonpanoon vain yhdeksässä ottelussa ilman tehopisteitä.

Kuva: Getty images

Gaetan Haas (EHC Biel-Bienne, NLA)
Laitahyökkääjä, 29 vuotta

Haas kuuluu samaan sarjaan kuin Nygård. Euroopasta 27-vuotiaana hankittu sveitsiläinen pelasi kahden kauden aikana 92 NHL-ottelua tehoin 7+6=13, mutta ensi kaudeksi hän palaa kotimaahansa Antti Törmäsen valmennukseen.

Kuva: Getty Images

Caleb Jones (Chicago Blackhawks)
Puolustaja, 24 vuotta

Jones hankittiin veljensä Seth Jonesin houkutuslinnuksi puolustukseen diilissä, jossa päästiin myös eroon Duncan Keithin massiivisesta sopimuksesta. Jonesin lisäksi Oilers luopui ensi vuoden 3. kierroksen varausvuorosta ja sai Tim Söderlundin. Edmontonilaisjoukkueen neljännen kierroksen varaus vuodelta 2015 oli jäänyt pienelle vastuulle.

Kuva: Getty Images

Adam Larsson (Seattle Kraken)
Puolustaja, 28 vuotta

Larsson oli se kuuluisa Oilersin vastine Taylor Hallista. Ruotsalainen on hyvä puolustaja, mutta ei ole tuonut samanlaista tähtiloistoa organisaatioon. Toisaalta hän vastasi suureen puolustajatarpeeseen hyvin. Seattle Kraken vei silloin sopimuksettoman Larssonin juuri loppuneen kesän laajennusdraftissa.

Kuva: Getty Images

James Neal (St. Louis Blues, tryout)
Laitahyökkääjä, 34 vuotta

Neal on parhaimmillaan ollut loistava maalinsylkijä, mutta jalka ei ole enää niin kevyt kuin ennen. Kanadalaislaiturilla oli jo vaikeuksia mahtua kokoonpanoon, joten Oilers osti sopimuksen ulos. Neal sai vielä tryout-mahdollisuuden St. Louis Bluesilta.

Kuva: Getty Images

Ethan Bear (Carolina Hurricanes)
Puolustaja, 24 vuotta

Bear oli jo jonkin sortin menetys. 24-vuotias kanadalainen oli loistava haku 5. kierrokselta vuoden 2015 varaustilaisuudessa. Warren Foegelen oikeuksien kanssa päikseen treidattu Bear pelasi viime kaudella 43 ottelua tehopistein 2+6=8.

Kuva: Getty Images

Jujhar Khaira (Chicago Blackhawks)
Laitahyökkääjä, 27 vuotta

Khaira on voimahyökkääjä, joka tuo joukkueeseen hyvän annoksen fyysisyyttä. Tehokkuutta ei ole oikein irronnut, joten samassa kun runkoon tehtiin muitakin muutoksia, päästettiin Khaira sopimuksettomana vapaaksi agentiksi. Blackhawks kiinnitti Khairan kahdeksi vuodeksi vajaan miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Kuva: Getty Images

Dmitri Kulikov (Minnesota Wild)
Puolustaja, 30 vuotta

Kulikov ei ole lyönyt NHL:ssä läpi ihan sillä voimalla kuin odotettiin, mutta hänestä on tullut top 6-tason pakki. Venäläinen tuli kesken kauden Oilersiin, mutta jatkosopimusta ei tullut. Minnesota Wild antoi Kulikoville kaksivuotisen sopimuksen 2,25 miljoonan dollarin keskimääräisellä palkalla.

Kuva: Getty Images

Dominik Kahun (SC Bern, NLA)
Keskus-/laitahyökkääjä, 26 vuotta

Kahun väläytteli parhaimmillaan hyvää kemiaa vanhan tuttunsa Draisaitlin kanssa, mutta tasaista pistetuotantoa ei saksalaishyökkääjältä tullut. Jatkosopimus jäi myös haaveeksi, joten kolmen kauden NHL-uran jälkeen Kahun lähti Sveitsiin.

Kuva: Getty Images

Patrick Russell (Linköping HC, SHL)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Russell kuuluu poikkeuksellisen isoon joukkoon Oilers-pelaajia, jotka suuntasivat kauden jälkeen suoraan NHL:stä Eurooppaan. Viime kaudella tanskalainen löysi tiensä NHL-kokoonpanoon vain kahdeksan kertaa ja siirtyi kaksivuotisella sopimuksella Ruotsiin.

Kuva: Getty Images

Tyler Ennis (Ottawa Senators, tryout)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta

Pienikokoinen Ennis on ollut yllättäen enemmän ja enemmän ongelmissa mitä nopeammaksi NHL-kiekko on muuttunut. 174-senttinen hyökkääjä pelasi viime kaudella 30 ottelua tehoin 3+6=9.

 

Kuva: Getty Images

Alex Chiasson (Vancouver Canucks, tryout)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta

Chiasson sai Oilersissä vuosien ajan kaikki maailman mahdollisuudet McDavidin johtamasta ylivoimasta lähtien, mutta homma ei toiminut toivotulla tavalla. 45 ottelussa tehot 9+7=16 tehnyt laituri meni Canucksiin näytille tryout-sopimuksella.

Muut lähteneet:

Adam Cracknell, Bakersfield Condors (AHL)
Dylan Wells, Carolina Hurricanes
Joe Gambardella, New Jersey Devils
Alan Quine, Henderson Silver Knights[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Duncan Keith (Chicago Blackhawks)
Puolustaja, 38 vuotta

Blackhawksin menestysvuosien takuumies halusi lähemmäs läntisessä Kanadassa asuvaa poikaansa, joten siirto Edmontoniin sopi Keithille mainiosti. Hän ei ole enää entisvuosiensa vedossa, mutta on edelleen top 6 -tasoa ja tuo massiivisen määrän menestyskokemusta Oilersiin.

Kuva: Getty Images

Zack Hyman (Toronto Maple Leafs)
Laitahyökkääjä, 29 vuotta

Hymanin palkkapyyntö oli Maple Leafsin tiukkaan budjettiin liikaa, joten taitavasta ja työläästä laiturista tuli viime kesän halutuimpia vapaita agentteja. Hän päätyi Oilersiin, jolla on suuri tarve juuri tämän kaltaiselle pelaajalle. Odotusarvo Edmontonissa on, että he ovat saaneet viime kaudella 43 ottelussa tehot 15+18=33 saalistaneessa Hymanissä vihdoin McDavidille sallittua yltiöpäistä hyökkäämistä tasapainottavan laiturin, joka myös pysyy supertähden vauhdissa.

Kuva: Getty Images

Warren Foegele (Carolina Hurricanes)
Laitahyökkääjä, 25 vuotta

Foegelen oikeudet hankittiin edellä mainitussa treidissä. Hän on ehdottomasti myöhäisherännäinen pelaaja. Kanadalaishyökkääjä ei tule koskaan pelaamaan yli 60 pisteen kautta, mutta hänen ei tarvitsekaan. Oilers saa Foegelessa todella monipuolisen pelaajan, jonka se kiinnitti kolmeksi vuodeksi 2,75 miljoonan dollarin keskimääräisellä vuosipalkalla.

Kuva: Getty Images

Cody Ceci (Pittsburgh Penguins)
Puolustaja, 27 vuotta

Cecin hankintaa Pittsburgh Penguinsiin kritisoitiin, mutta jotenkin se vain toimi. Edelliskaudella Toronto Maple Leafsissä epäonnistunut kiekollinen puolustaja sai hyvän määrän vastuuta ja ansaitsi itselleen hyvän sopimuksen. Sitä ei pystynyt Pens tarjoamaan, vaan Oilers hankki oikealta laukovan 188-senttisen kanukin nelivuotisella sopimuksella, joka tuo Cecille 3,25 miljoonan dollarin keskimääräiset vuositienestit.

Kuva: Getty Images

Derek Ryan (Calgary Flames)
Keskus-/laitahyökkääjä, 34 vuotta

Sama myöhäisheränneiden pelaajien teema toistuu. 24-28-vuotiaana Euroopassa pelannut Ryan on tehnyt jo viiden kauden NHL-uran ja parhaimmillaan pisteitä on yhden kauden aikana kertynyt 38 kappaletta. Pienikokoinen hyökkääjä teki viime kaudella 43 ottelussa tehot 2+11=13 ja sai kahden vuoden sopimuksen, joka oikeuttaa 1,35 miljoonan dollarin vuosiansioihin.

Kuva: Getty Images

Colton Sceviour (Pittsburgh Penguins, tryout)
Keskus-/laitahyökkääjä, 32 vuotta

Sceviour on tehnyt hyvän uran työmyyränä. Dallas Starsissa NHL-läpimurtonsa 25-vuotiaana tehnyt hyökkääjä ei koskaan ole kerännyt huippuminuutteja, mutta on ollut luotettava omassa roolissaan ja mainittavalla menestyksellä hän olisi huomattavasti arvostetumpi. Nyt Sceviourin täytyi tyytyä tryout-sopimukseen.

Muut saapuneet:

Ilja Konovalov, Lokomotiv Jaroslavl (KHL)
Brendan Perlini, HC Ambri-Piotta (NLA)
Tim Söderlund, Chicago Blackhawks[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mikko Koskinen
Maalivahti, 33 vuotta

Koskisen sopimuksen purkamisesta huhuttiin heti kauden lopusta alkaen, mutta sitä ei tapahtunut. Kolmen metrin Koskinen kamppailee edelleen paikasta Oilersin maalipuiden välissä ja on toistaiseksi hävinnyt sen taistelun 39-vuotiaalle Mike Smithille. Tämä on viimeinen mahdollisuus, sillä parjattu sopimus umpeutuu tähän kauteen.

Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärvi
Laitahyökkääjä, 23 vuotta

Nuoresta iästään huolimatta menetetyksi tapaukseksi jo kauan sitten haukuttu Puljujärvi teki hyvän paluun NHL-jäille. 55 ottelussa kertyi tehot 15+10=25. Harjoituskausi ei ole toistaiseksi vaikuttanut ainakaan siltä, että tahti hyytyisi. Pulju on ollut tehokas ylivoimalla, jossa hän viime kaudella vuorotteli Chiassonin kanssa, ja tasakentällisin häntä on istutettu harjoituspeleissä McDavidin ja Hymanin tähdittämään ykkösketjuun. 1,125 miljoonan dollarin sopimus umpeutuu tähän kauteen.

Kuva: Getty Images

Markus Niemeläinen
Puolustaja, 23 vuotta

Ensimmäisen tynkäkautensa Pohjois-Amerikan ammattilaiskaukaloissa pelannut Niemeläinen pelasi AHL-joukkue Bakersfield Condorsissa, ja siellä alkaa isokokoisen pakin tämäkin kausi. Vuoden 2016 3. kierroksen varaus ei epäröi käyttää 195-senttistä varttaan. Sopimus umpeutuu tähän kauteen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633010490139{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Dave Tippett

[/vc_column_text][vc_column_text]Tippettillä on viimeinen mahdollisuus näyttää, että hän voi tuoda menestystä Edmontoniin. 60-vuotias valmentaja vei Oilersin playoffeihin kahden kauden tauon jälkeen ensimmäisellä kaudellaan, mutta tällä pelaajamateriaalilla pitäisi pystyä myös voittamaan pudotuspelisarjoja, mitä Oilers ei ole vielä tehnyt. Nyt on se aika, kun kauden 2009-10 Jack Adams -pokaalin voittajan täytyy näyttää, että hän voi oppia uusia temppuja 60-vuotiaanakin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633010506206{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Connor McDavid

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633417883740{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Tätä valintaa ei varmasti kukaan kyseenalaista. Viime kauden pistetahdilla McDavid olisi rikkonut kokonaisessa 82 ottelun runkosarjassa 150 pisteen rajapyykin, mitä ei ole Mario Lemieux’n 90-luvun puolivälin hurjastelun jälkeen tehty. Pisteistä viis, nyt on aika voittaa. Hän on pystynyt siihen maajoukkuetasolla, mutta Oilers on voittanut nykyisen kapteeninsa johdolla vain yhden pudotuspelisarjan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633010614093{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Dylan Holloway

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Selkeää varmasti NHL:ssä pelaavaa tulokasta Oilersin riveistä ei löydy. Suurin lupaus potentiaalisista NHL-nimistä edmontonilaisten palkkalistoilta on Holloway. Viime vuoden varaustilaisuuden ykköskierroksen puolivälissä valittu sentteri teki Oilersin kanssa ensimmäisen ammattilaissopimuksensa. Yliopistosarja NCAA:ssa 23 ottelussa hirmutehot 11+24=35 nakuttanut Holloway ei voi ammattilaisena enää palata takaisin, eli hän pelaa Oilersissa, farmissa tai lainalla Euroopassa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Tyynenmeren divisioonan 2.

Oilersin kaksi ensimmäistä ketjua ovat todella hyvällä mallilla ja puolustajat tukevat hyökkäyksiä erittäin hyvällä tasolla. Kaikki pelimerkit ovat laitettu hyökkäyspeliin.

Puolustavia puolustajia ei liiaksi ole, vaan takalinjoilla on lähes yksinomaan hyökkääviä ja kiekollisia puolustajia. Darnell Nurse on Oilersin ainoa pakki, joka saa takuulla pidettyä maalinedustan puhtaana.

Hyökkäys on kyllä monipuolinen ja pystyy tukemaan puolustusta hyvin. Esimerkiksi Foegele ja Hyman olivat tärkeitä hankintoja ja selkeä parannus Chiassoniin ja Kahuniin.

Suurin ongelma on maalivahtipeli. Koskinen ja Smith taistelevat tosissaan NHL:n surkeimman maalivahtikaksikon tittelistä, ellei suomalaisvahti löydä jostain toissa kauden virettään ja Smith nuoruuseliksiiriä.

Huipputason kiekollinen osaaminen riittää pärjäämään runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä pärjääminen on edelleen kysymysmerkki.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Zach HymanConnor McDavidJesse Puljujärvi
Ryan Nugent-HopkinsLeon DraisaitlKailer Yamamoto
Warren FoegeleDerek RyanZack Kassian
Brendan PerliniRyan McLeodKyle Turris

 

Puolustajaparit:

Darnell NurseTyson Barrie
Kris RussellCody Ceci
Duncan KeithEvan Bouchard

 

Maalivahdit:

Mike Smith
Mikko Koskinen

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=37 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]