[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Jetsin viime kausi Kanadan divisioonassa sujui varsin mukavasti, joskin siinä edesauttoivat Calgary Flamesin sekä koronakurimuksessa kahlanneen Vancouver Canucksin täysin penkin alle menneet sesongit.

Winnipeg tyrmäsi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella suosikki Edmonton Oilersin suoraan neljässä pelissä, mutta jäi toisella kierroksella täysin Montreal Canadiensin jalkoihin Habsin paineltua sarjasta jatkoon niin ikään suoraan neljässä ottelussa.

Jetsin ylivoimapeli oli vielä runkosarjassa sarjan eliittiä (22,98%), mikä on luonnollista joukkueen vahvan hyökkäyskaluston huomioiden.

Mark Scheifele johdatti Jetsin hyökkäyspään ilotulitusta 63 pisteellään saaden vahvaa tulitukea jo pitkään joukkueen syömähampaisiin lukeutuneelta kolmikolta Kyle Connor, Nikolaj Ehlers, Blake Wheeler. Andrew Coppin 39 pinnan kausi lupailee sekin hyvää jatkoa ajatellen.

Jetsin murheenkryyni viime kaudella oli sen heikko kotipelaaminen. Joukkue nappasi yleensä hankalana vieraspaikkana pidetyltä kotiareenaltaan vain 17 voittoa ja hävisi 19 peliä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Sami Niku (Montreal)
Puolustaja, 24 vuotta

Niku vapautui viimein vapailla markkinoille, josta Canadiens nappasi miehen riveihinsä. NHL-läpimurtohaaveille saatiin välittömästi takapakkia taitavan hyökkäävän puolustajan kärsittyä aivotärähdyksen harjoitusleirillä.

Kuva: Getty Images

Joona Luoto (?)
Laitahyökkääjä, 24 vuotta

Suomalaishyökkääjä ei saanut viime kaudella lainkaan vastuuta NHL:n puolella. Jets osti suomalaisen ulos sopimuksestaan syyskuun puolivälissä. Luoto on yhä ilman seuraa.

 

Kuva: Getty Images

Derek Forbort (Boston)
Puolustaja, 29 vuotta

Yksi kausi Jetsissä tuotti 56 runkosarjapelissä tehot 2+10=12. Solmi kesällä kolmen vuoden ja yhdeksän miljoonan taalan sopimuksen Bruinsin kanssa.

 

Kuva: Getty Images

Jordie Benn (Minnesota)
Puolustaja, 34 vuotta

Konkaripuolustajan visiitti Kanadaan jäi kahdeksan ottelun mittaiseksi. NHL-ura vetelee viimeisiään, eikä Wildissakaan ole tarjolla kummoista roolia.

 

Kuva: Getty Images

Trevor Lewis (Calgary)
Hyökkääjä, 34 vuotta

Kokenut Stanley Cup -voittaja jäi Jetsissä pieneen rooliin. Kausi tuotti 56 ottelussa tehot 5+5=10. Flames tarjosi konkarille vuoden ja 800 000 dollarin sopimuksen, johon kanadalainen tarttui.

 

Kuva: Getty Images

Laurent Brossoit (Vegas)
Maalivahti, 28 vuotta

Jäi kolmen Jets-kautensa aikana selvään kakkosvahdin rooliin Connor Hellebuyckin takana. Viime kauden hyvät otteet (14 peliä, 2,42 ja 91,8%) takasivat Brossoitille kahden vuoden ja 4,65 miljoonan dollarin sopimuksen Golden Knightsiin Robin Lehnerin kakkosmieheksi.

Kuva: Getty Images

Mason Appleton (Seattle)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Laajennusjoukkue Kraken nappasi NHL-läpimurtonsa viime kaudella tehneen jenkin riveihinsä. Appletonin viime kausi oli lupaava hyökkääjän iskettyä 56 runkosarjapelissä tehot 12+13=25.

 

Kuva: Getty Images

Tucker Poolman (Vancouver)
Puolustaja, 28 vuotta

Järkälemäinen, 193-senttinen ja satakiloinen Poolman ei missään vaiheessa noussut Jetsin pakistossa vakituiseen rooliin. Viime kaudella 39 ottelua tehoin 0+1. Canucks tarjosi miehelle kesällä neljän vuoden ja 10 miljoonan dollarin pahvia, joten matka jatkuu toiseen kanadalaisseuraan.

Kuva: Getty Images

Mathieu Perreault (Montreal)
Hyökkääjä, 33 vuotta

Kokenut työjuhta ehti edustaa Jetsiä seitsemän kauden ajan, joskin rooli löytyi kaudesta toiseen alemmista kentällisistä. Viime kauden runkosarjassa 56 peliä tehoin 9+10=19. Solmi kesällä vuoden ja 950 000 dollarin diilin Montrealiin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Brenden Dillon (Washington)
Puolustaja, 30 vuotta

Kovaotteinen Dillon tuo Jetsin alakertaan todellista isännän otetta. Oman pään luutana tunnettu 193-senttinen ja yli satakiloinen kanukkijärkäle pelasi viime kaudella 56 ottelua tehoin 2+17=19. 3,9 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus kattaa vielä kolme kautta.

Kuva: Getty Images

Nate Schmidt (Vancouver)
Puolustaja, 30 vuotta

Kokenut puolustaja siirtyy vain yhden Canucks-kauden jälkeen Winnipegiin. 5,95 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava puolustaja oli viime kaudella tuuliajolla. Aiemmilla kolmella Vegas-kaudellaan joka kerta 30 tehopinnan rajan rikkonut puolustaja pelasi viime kaudella 54 ottelua tehoin 5+10=15.

Kuva: Getty Images

Riley Nash (Toronto)
Keskus- /laitahyökkääjä, 32 vuotta

Jetsin kolmas konkarihankinta tuo Jetsin alempiin ketjuihin työteliästä koko kentän peliä sekä aloitustaitoa, mutta pisteissä mitattuna anti jäänee laihaksi. Kaupattiin talven siirtotakarajalla Columbuksesta Torontoon, jossa konkari ei mahtunut kertaakaan pelaavaan kokoonpanoon. Vuoden ja 750 000 dollarin sopimus on Jetsiltä riskitön haku.

Muut saapuneet:

Michael Eyssimont, h (Los Angeles)
Luke Johnson, h (Minnesota)
Austin Poganski, h (St. Louis)
Dimitri Kuzmin, p (Dinamo-Molodechno, V-Venäjä)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kristian Vesalainen
Laitahyökkääjä, 22 vuotta

22-vuotias kesän 2017 ykköskierroksen varaus mahtui viime kaudella Jetsin pelaavaan kokoonpanoon 12 pelissä, joissa pistesarake karttui vain yhden syöttöpisteen verran. Viimeinen sopimusvuosi edessä. Mikäli paikka NHL:n puolelta ei aukene, saattaa Jetsin kärsivällisyys olla koetuksella.

Kuva: Getty Images

Ville Heinola
Puolustaja, 20 vuotta

Heinolan viime kausi oli haasteellinen. NHL-pelejä kertyi vyölle viisi kappaletta. Jetsin pakisto vahvistui kesällä, joten helpolla paikka auringosta ei aukene tälläkään kaudella. Lähtökohtaisesti nuori superlupaus on kuitenkin tyrkyllä Jetsin kolmospariin. Kahden suunnan sopimus mahdollistaa pelituntuman hakemisen myös AHL:n puolelta, jossa nuorukainen olikin viime kaudella tehokas puolustajan iskettyä 19 peliin tehot 4+7=11.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633268324482{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Paul Maurice

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

54-vuotias Maurice aloittaa jo yhdeksännen kautensa Jetsin päävalmentajana.

Luotto suomalaisten hampaisiin varsinkin Patrik Laineen peluuttamisen suhteen takavuosina joutuneen kanukin kohdalla vaikuttaa järkkymättömältä.

Tälle kaudelle tehtyjen hankintojen myötä mikään muu kuin pudotuspelipaikka olisi jättimäinen pettymys ja saattaisi heilauttaa viimein myös Mauricen jakkaraa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633268503530{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Connor Hellebuyck

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633268681014{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

28-vuotias Vezina-voittaja aloittaa kuudennen kautensa Jetsin ykkösmaalivahtina.

Joukkueen menestys levää täysin Hellebuyckin onnistumisen varassa, sillä kakkosmies Eric Comrie on vielä kokematon NHL-tasolla.

Viime kaudella 45 runkosarjapeliä (2,58 ja 91,6%). Lepovuoroja soisi pudotuspelejä ajatellen tulevalla kaudella viime vuosia useammin. 6,16 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan maalivahdin sopimus ulottuu kevääseen 2024 asti.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633268716030{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Nate Schmidt

[/vc_column_text][vc_column_text]Lue ”Pelaajasiirrot – Saapuneet”.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Keskisen divisioonan 3. sija

Jetsin toimistolla tehtiin kesällä odotettuja vahvistuksia liittyen muutaman kauden ajan retuperällä olleeseen pakistoon. Uudet hankinnat Nate Schmidt ja Brenden Dillon tuovat alakertaan tarvittavaa kokemusta sekä kovuutta omaan päähän. Puolustuksen tasonnosto näkynee positiivisella tavalla myös hyökkäyspelissä.

Pierre-Luc Dubois parantaa taatusti myrskyisästä viime kaudestaan, mikä takaa Jetsille vahvan ja leveän keskikaistan. Viime kaudella lupaavia otteita esittänyt Andrew Copp on valmis nappaamaan paikan toisen tulosyksikön laidalta. Kokeneelle Paul Stastnylle riittää tällä kaudella taustaviulun soittajan rooli.

Ylivoimapelaaminen oli viime kaudella erinomaista, mikä luo tukevan selkänojan kääntää tiukkoja otteluita Jetsin eduksi.

Winnipegin maalivahtipeli on jo vuosikaudet ollut sarjan kärkeä, kiitos Vezina-tasolla vuodesta toiseen torjuvan Connor Hellebuyckin. Pystyykö Eric Comrie tarjoamaan tähtivahdille tarpeeksi lepovuoroja pitkän runkosarjan varrella?

Keskinen divisioona on kiharainen, mutta pari nimekästä hankintaa puolustuspäähän nostaa Jetsin divisioonan kärkijoukkueiden joukkoon. Taistelee Keskisen divisioonan kolmospaikasta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Kyle ConnorMark ScheifeleBlake Wheeler
Andrew CoppPierre-Luc DuboisNikolaj Ehlers
Paul StastnyAdam LowryKristian Vesalainen
Dominic ToninatoRielly NashJansen Harkins

 

Puolustajaparit:

Josh MorrisseyNate Schmidt
Brenden DillonNeol Pionk
Logan StanleyDylan DeMelo

 

Maalivahdit:

Connor Hellebuyck
Eric Comrie

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=56 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]