[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Moni epäili Boston Bruinsin kykyjä ennen kauden alkua. Etenkin puolustuksen riittämättömyys nousi voimakkaasti esiin, sillä joukkueen alakerrasta oli lähtenyt kapteeni Zdeno Chara sekä ydinryhmään kuulunut Torey Krug.

Bruce Cassidyn luotsaama Bruins näytti kuitenkin laadukkuutensa, eikä bostonilaiset hävinneet kauden 13 ensimmäisestä ottelustaan varsinaisella peliajalla kuin yhden, ja sekin tuli tiukasti puolustaneelle New York Islandersille lukemin 0-1.

Johtavat pelaajat Brad Marchandia ja ensimmäistä kauttaan Bruinsin kapteenina toiminutta Patrice Bergeronia myöten näyttivät esimerkkiä, johon muun joukkueen oli helppo yhtyä. Tutun tehotrion täydensi tammikuun viimeisenä päivänä tositoimiin lonkkaleikkauksen jälkeen palanut David Pastrnak, joka sai Marchandin ja Bergeronin kanssa heti juonen päästä kiinni.

Maalivahtiosastolla sen sijaan riitti vaihtuvuutta. Kokeneet konkarivahdit Tuukka Rask ja Jaroslav Halak kärsivät vuorollaan loukkaantumisista, jotka pakottivat Cassidyn turvautumaan seuran reserviosastolla operoiviin Jeremy Swaymaniin sekä nuoreen Dan Vladariin. Kaksikosta Swayman pelasi lopulta runkosarjassa 10 ottelua (7-3-0) vakuuttavalla torjuntaprosentilla 94,5.

Bruinsin ote piti loppuun asti ja joukkue sijoittui 73 pisteellään (33-16-7) divisioonansa kolmanneksi. Pudotuspelien avauskierroksella se sai vastaansa Washington Capitalsin, jonka Bruins lähetti laulukuoroon voitoin 4-1. Seuraavalla kierroksella vastus koveni merkittävästi, eikä Cassidyn suojateilta löytynyt tarpeeksi tehokkaita lääkkeitä Islandersin kukistamiseksi. Kannujahti katkesi lopulta saarelaisten käsittelyssä ottelusarjan kuudennessa kamppailussa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

David Krejci (HC Olomouc)
Hyökkääjä, 35 vuotta

Koko NHL-uransa ajan Bostonia edustanut tsekkitaituri siirtyi kotimaan pääsarjaansa pelaamaan uran viimeisiä vuosia. Kokeneen Krejcin sopimus päättyi viime kesään, jolloin hänestä tuli rajoittamaton vapaa agentti. Viimeinen kausi Bruinsissa tuotti Krejcille 51 ottelussa 8+36=44.

 

Kuva: Getty Images

Kevan Miller (lopettanut)
Puolustaja, 33 vuotta

Sitkeistä polvivaivoista kärsinyt Miller päätti ripustaa viime kauden jälkeen hokkarit naulaan. Bostonissa koko NHL-uransa ajan pelannut yhdysvaltalaispakki sai viime kaudella vyölleen vain 28 peliä, joissa syntyivät tehot 1+3=4.

 

Kuva: Getty Images

Jaroslav Halak (Vancouver)
Maalivahti, 36 vuotta

Viime vuodet luotettavana kakkosvahtina pelannut slovakialaisvahti tarttui Canucksin tarjoamaan vuoden mittaiseen sopimukseen. Kokenut Halak kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja pelasi Bruinsin tolppien välissä vain 19 ottelua (9-6-4) torjuntaprosentilla 90,5.

Kuva: Getty Images

Sean Kuraly (Columbus)
Hyökkääjä, 28 vuotta

Loistavana alempien hyökkäysketjujen keskushyökkääjänä tunnettu Kuraly siirtyy ensi kaudella vahvistamaan Blue Jacketsin keskikaistaa neljän vuoden mittaisella sopimuksella. Pienet vammat haittasivat Kuralyn viime kautta ja hän pelasi runkosarjassa 47 ottelua tehoin 4+5=9.

Kuva: Getty Images

Nick Ritchie (Toronto)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Isokokoinen kanadalaishyökkääjä kuului Bostonissa lähinnä siihen kuuluisaan santapaperiosastoon, mutta joukkueen ykkösylivoimakoostumuksessa Ritchiellä oli rooli tehokkaana maalinedustapelaajana. Ura jatkuu Maple Leafsissa, josta Ritchie sai kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

Muut lähteneet:

Steven Kampfer, AK Bars Kazan
Greg McKegg, NY Rangers
Ondrej Kase, Toronto[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Erik Haula (Nashville)
Hyökkääjä, 28 vuotta

Liukasliikkeinen porilaishyökkääjä siirtyy Bostoniin kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Viime kaudella pienistä loukkaantumisista kärsinyt Haula pelasi Predatorsin paidassa 51 ottelua, joissa hän iski tehot 9+12=21.

 

Kuva: Getty Images

Linus Ullmark (Buffalo)
Maalivahti, 28 vuotta

Viimeiset vuodet Sabresin tolppien välissä operoinut ja kesällä rajoittamattomana vapaana agenttina Bostoniin siirtynyt Ullmark oli monien mielestä paniikkiratkaisu GM Don Sweeneyltä, joka kiinnitti ruotsalaisvahdin nelivuotisella sopimuksella. Viime kaudella Ullmark pelasi Buffalon riveissä 20 ottelua (9-6-3) torjuntaprosentilla 91,7.

Kuva: Getty Images

Derek Forbort (Winnipeg)
Puolustaja, 29 vuotta

Jetsin alakerrassa ansiokkaasti viime kaudella (56 ottelua, 2+10=12) luutinut Forbort siirtyy Bostoniin kolmen vuoden mittaisella sopimuksella. Raamikas yhdysvaltalaispakki on erinomainen yleispuolustaja, joka tuo tarvittavaa syvyyttä Bruinsin puolustukseen.

 

Kuva: Getty Images

Nick Foligno (Toronto)
Hyökkääjä, 33 vuotta

Kahdessa eri NHL-joukkueessa viime kaudella pelannut Foligno tuo Bruinsin hyökkäykseen sekä johtajuutta että tarvittavaa kovuutta. Entinen Columbus-kippari ehti pelata Maple Leafsin kärkiketjuissa seitsemän kamppailua, joissa hän saalisti neljä syöttöpistettä.

Kuva: Getty Images

Tomas Nosek (Vegas)
Hyökkääjä, 29 vuotta

Monipuolisen tsekkihyökkääjän pitäisi sopia pelityyliltään Bostoniin erinomaisesti. Golden Knightsin alemmissa hyökkäysketjuissa vahvaa tulosta tehnyt Nosek kärsi viime kaudella loukkaantumisista, jonka johdosta hän pelasi runkosarjassa vain 38 kamppailua (8+10=18).[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Erik Haula
Keskushyökkääjä, 28 vuotta

Loukkaantumishuolet ovat toivon mukaan takanapäin ja Haula pääsee valmistautumaan uuteen kauteen terveenä. Bostonissa roolia on Krejcin lähdön jälkeen taatusti tarjolla, sillä monipuolinen porilainen pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskushyökkääjänä. Ennakkoarvioinneissa Haula ottanee keskushyökkääjän paikan joko kakkosketjusta tai kolmosvitjasta.

Kuva: Getty Images

Tuukka Rask
Maalivahti, 34 vuotta

Kokeneen Raskin viime kausi ei päättynyt todellakaan niin kuin hän oli alunperin suunnitellut. Loukkaantuneena kevään ratkaisupeleissä operoinut savonlinnalainen joutui kesällä leikkauspöydälle, josta mahdollinen paluu tositoimiin tapahtuisi aikaisintaan vuodenvaihteen jälkeen.

Rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi kesällä päätynyt Rask on todennut, ettei ole kiinnostunut muiden joukkueiden sopimustarjouksista. Rask pelasi viime kauden runkosarjassa 24 kamppailua (15-5-2) varsin kelvollisella torjuntaprosentilla 91,3.

Kuva: Getty Images

Urho Vaakanainen
Puolustaja, 22 vuotta

Pitkänhuiskea suomalaispakki pääsi viime kaudella näyttämään osaamistaan taalajäillä yhdeksässä ottelussa, joissa hän keräsi kaksi syöttöpistettä. Vaakanainen lukeutuu Bostonin organisaatiossa niihin pelaajiin, jotka pyrkivät käynnissä olevalla harjoituskaudella vakuuttamaan otteillaan valmennusjohdon. Vaakanainen aloittanee ensi kauden vielä AHL:n puolella, mutta kutsu Bruins-miehistöön voi hyvinkin käydä jo alkukaudesta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633079922935{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Bruce Cassidy

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Toissakauden parhaaksi päävalmentajaksi valittu Cassidy aloittaa jo viidennen kokonaisen kautensa bostonilaisten penkin takana. Cassidy on onnistunut tuomaan Bruinsin kiekolliseen pelaamiseen toimivia elementtejä ja laittanut muutenkin varsin nopeassa ajassa joukkueen viisikkopelaamisen kuntoon.

Tämän hetken Bruins pelaa kiekolla erittäin fiksusti, mutta joukkueesta lyötyy tarvittaessa ratkaisuhetkillä myös kovuutta. Siitä iso kiitos kuuluu Cassidylle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633079940130{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Brad Marchand

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633174222101{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

(Photo by Bruce Bennett/Getty Images)

Tähän osioon voisi nimetä myös muita Bruinsin pelättyyn ykkösketjuun kuuluvia tähtihyökkääjiä, mutta kolmikosta Marchand lienee tuloksen tekemisessä se kaikkein tärkein lenkki. Viime kaudella pienikokoinen kanadalaislaituri pelasi 53 ottelua, joissa hän iski hurjat tehot 29+40=69. Se riitti lopulta liigan pistepörssin kolmanteen sijaan heti Edmonton Oilersin ykköstykkien Leon Draisaitlin ja Connor McDavidin jälkeen.

Marchand on tullut tunnetuksi pelaajana, joka on valmis tekemään mitä vain voiton eteen. Vaikka temput ovat usein olleetkin hyvin kyseenalaisia ja jääkiekkoon kuulumattomia, niin se ei poista sitä tosiseikkaa, että kyseessä on äärimmäisen voitontahtoinen ja taitotasoltaan pelipaikkansa parhaimmistoon kuuluva laitahyökkääjä. Monipuoliselle Marchandille kirjattiin viime kaudella myös neljä alivoimaosumaa, joka kertoo paljon myös hänen monipuolisuudestaan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633118164005{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Erik Haula

[/vc_column_text][vc_column_text]Lue ”Suomalaiset”-osiosta[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Atlantin divisioonan 4.

Bruins koki kesällä jälleen merkittäviä muutoksia, mutta niin kauan kun Bergeronin johtama ykkösnyrkki pysyy kasassa ja alemmista ketjuista löytyy riittävästi luisteluvoimaa, on Bruinsilla kaikki mahdollisuudet menestyä.

Krejcin lähtö luonnollisesti tuntuu, mutta Cassidyn miehistöstä löytyy siihen sopivia paikkaajia. Charlien McAvoyn tähdittämä puolustus on riittävän kiekollinen, ja koska roolitus on pysynyt selkeänä, ei alakerran pitävyyden kanssa pitäisi tulla ongelmia.

Eri asia on kuitenkin maalivahtitilanne, joka on kauteen lähdettäessä pienoinen arvoitus. Cassidy joutuu turvautumaan suurimman osan kaudesta kesällä hankittuun Ullmarkiin ja toivomaan, että erittäin väkevästi viime kauden lopulla esiintynyt Swayman pystyy pitämään tasonsa läpi kauden.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Brad MarchandPatrice BergeronDavid Pastrnak
Taylor HallCharlie CoyleCraig Smith
Jake DeBruskErik HaulaNick Foligno
Trent FredericTomas NosekCurtis Lazar

 

Puolustajaparit:

Derek ForbortCharlie McAvoy
Mike ReillyBrandon Carlo
Matt GrzelcykConnor Clifton

Maalivahdit:

Linus Ullmark
Jeremy Swayman

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=28 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]