[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Kausi 2020-21 oli Canadiensin osalta Tuhkimonkin tarinaa satumaisempi tuhkimotarina. Pudotuspeleihin se selvisi vain vaivoin, mutta playoffit menivät hämmästyttävän hyvin.

Toronto Maple Leafs kaatui kolmen ottelun voittoputkella selkä seinää vasten, mutta Winnipeg Jetsin tiputtaminen tapahtui lähes leikitellen. Vegas Golden Knightsista oli vastusta, mutta Canadiensin pysäytti vasta Tampa Bay Lightning Stanley Cupin finaaleissa.

Onnistujia olivat edelliskauteen verrattuna etenkin Vancouver Canucksista hankittu Tyler Toffoli ja taas yhden askeleen urallaan edennyt Nick Suzuki. Jokerikorttina joukkuetta auttoi myös yliopistosta loppukaudeksi Habs-vahvuuteen liittynyt Cole Caufield.

Shea Weber antoi itsestään kaiken pudotuspeleissä pelatessaan pahojen vaivojen kanssa, mikä saattoi vaarantaa painavakutisen konkaripuolustajan koko loppu-uran.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Phillip Danault (Los Angeles Kings)
Keskushyökkääjä, 28 vuotta

Danault’n kausi ei ollut ihan napakymppi, joten ehkä osittain siksi Canadiens-GM Marc Bergevin ei ollut halukas maksamaan isoja rahoja sentterilleen. Los Angeles Kings hankki kahden suunnan hyökkääjän joukkueeseensa kuuden vuoden sopimuksella.

Kuva: Getty Images

Corey Perry (Tampa Bay Lightning)
Laitahyökkääjä, 36 vuotta

Perry ei kuulu suomalaisten jääkiekkofanien yleisimpiin lempipelaajiin, mutta hän oli tärkeä runkopelaaja finaaleihin yltäneessä joukkueessa. Vaikka pisteitä ei tule enää huipputahtia, on kanadalaislaiturista kuoriutunut kivenkova joukkuepelaaja, jota vastaan ei ikinä ole kiva pelata. Jotain kertonee myös se, että hallitseva kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja oli halukas kiinnittämään 36-vuotiaan Perryn vielä kahdeksi vuodeksi riveihinsä.

Kuva: Getty Images

Jon Merrill (Minnesota Wild)
Puolustaja, 29 vuotta

Tämä menetys ei kirpaise pahasti Habs-leirissä. Kesken kauden hankittu syvyyspuolustaja pelasi runkosarjassa yhteensä 26 ottelua pienessä roolissa ilman yhtäkään pistettä. Minnesota Wild hankki 191-senttisen jenkkipakin lähes minimipalkkaisella yksivuotisella sopimuksella.

Kuva: Getty Images

Tomas Tatar (New Jersey Devils)
Laitahyökkääjä, 30 vuotta

16 maalia AHL-mestaruuteen johtaneella playoff-kaudella 2012-13 mättänyt Tatar tunnetaan NHL-tasolla keväisin sulavana pelaajana. Slovakkihyökkääjä on tullut penkitetyksi kolmena playoff-keväänä putkeen vaikka runkosarjassa tehoja on lähes poikkeuksetta kertynyt mukiinmenevää tahtia. Viime kaudella 50 ottelua riitti tehopisteisiin 10+20=30, mutta pudotuspeleissä peli ei taaskaan sujunut, mikä johti penkitykseen ensimmäisen kierroksen loppuvaiheista lähtien. New Jersey Devils maksaa Tatarille keskimäärin 4,5 miljoonaa dollaria seuraavat kaksi kautta.

Kuva: Getty Images

Jesperi Kotkaniemi (Carolina Hurricanes)
Keskushyökkääjä, 21 vuotta

Carolina Hurricanesin kuitti Canadiensille onnistui ja poikkeuksellinen rajoitetusti vapaan pelaajan hankinta oli tosiasia. Canadiens sai tästä hyvästä takaisin ykkös- ja kolmoskierroksen varausvuorot. Tempun onnistuminen kertonee välien tulehtumisesta, jolla spekuloitiin jo Kotkaniemen playoff-penkitysten aikaan.

Kuva: Getty Images

Michael Frolik (St. Louis Blues)
Laitahyökkääjä, 33 vuotta

Frolikin NHL-ura on jo lähes ohi. Tshekkikonkariin ei suuria odotuksia ladattu, mutta hän onnistui pettämään ne silti. Kaksi ottelua AHL:ssä ja kahdeksan peliä NHL:ssä eivät johtaneet yhteenkään tehopisteeseen. Tulokaskauden 45 pojoa on edelleen Frolikin NHL-uran piste-ennätys, mutta NHL-ura sai vielä tekohengitystä St. Louis Bluesilta tryoutin muodossa.

Kuva: Getty Images

Erik Gustafsson (New York Islanders)
Puolustaja, 29 vuotta

Gustafsson on todellinen yhden kauden ihme. Edelliskaudesta merkittävän osan AHL:ssä pelannut ruotsalaispakki nakutti käsittämättömät 60 pistettä Chicago Blackhawksin riveissä kaudella 2018-19. Siirtotakarajalla Canadiensiin hankittu Gustafsson kerkesi pelata Quebecin kiekkoylpeydessä viisi runkosarjan ottelua ja joutui siirtomarkkinoilla tyytymään New York Islandersin tryoutiin.

Muut lähteneet:

Joseph Blandisi, ei joukkuetta
Gustaf Olofsson, Seattle Kraken
Cale Fleury, Seattle Kraken
Charlie Lindgren, St. Louis Blues
Jake Lucchini, Laval Rocket[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Christian Dvorak (Arizona Coyotes)
Keskushyökkääjä, 25 vuotta

Dvorak hankittiin paikkaamaan Kotkaniemeä. Häneen käytettiin suomalaishyökkääjästä saatu ykköskierroksen varausvuoro, mutta Hurricanesiltä tullut kolmoskierroksen varausvuoro piti korottaa kakkoskierroksen varausvuoroksi saadakseen Arizona Coyotesin suostumaan vaihtokauppaan. Viime kaudella jenkkisentteri sai 56 ottelussa kasaan tehot 17+14=31.

Kuva: Getty Images

Chris Wideman (Torpedo Nizhni Novgorod)
Puolustaja, 31 vuotta

Widemanin ensimmäinen pätkä NHL:ssä jäi lyhyeksi, sillä neljännellä NHL-kaudellaan hänestä tuli hylkiö. Viime kaudeksi työpaikka löytyi KHL:stä, jossa alkoi tapahtua. Jenkkipakki nakutti 59 ottelussa tehot 9+32=41, mikä oikeutti puolustajien pistepörssin voittoon. Widemanille sorvattiin vuoden mittainen ja 750 tuhannen dollarin arvoinen yksisuuntainen sopimus.

Kuva: Getty Images

Cedric Paquette (Carolina Hurricanes)
Keskushyökkääjä, 28 vuotta

Stanley Cupin jälkeinen viime kausi ei mennyt Paquettelta aivan odotetusti. Lähes koko kauden alle kymmenen minuutin peliajalla operoinut sentteri pääsi kokoonpanoon 47 ottelussa keräten tehot 4+4=8. 1,65 miljoonan dollarin vuosipalkka vaihtui 950 tuhanteen yhden kauden sopimuksella.

Kuva: Getty Images

David Savard (Tampa Bay Lightning)
Puolustaja, 30 vuotta

Habs sai toisenkin Stanley Cup -voittajan riveihinsä. Savard pääsi viime kaudella Columbuksen uppoavasta laivasta juhlimaan mestaruutta Tampa Bayn rannoille. Jatkosopimukseen Boltsilla ei ollut varaa, joten kanadalaispuolustaja liittyi Canadiensin vahvuuteen neljän vuoden sopimuksella, josta Savard tienaa vuosittain keskimäärin 3,5 miljoonaa dollaria.

Kuva: Getty Images

Mike Hoffman (St. Louis Blues)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta

Hoffmanin kausi St. Louis Bluesin nutussa oli pientä vuoristorataa, mutta siitä tuli odotusarvoon nähden juuri ja juuri minimisuoritus. Jatkosopimusta nuottipaidassa ei kuitenkaan tullut, joten Canadiens kiinnitti ylivoimaspesialistina tunnetun maalintekijän kolmen vuoden sopimuksella, joka oikeuttaa 4,5 miljoonan dollarin keskimääräiseen vuosipalkkaan.

Kuva: Getty Images

Mathieu Perreault (Winnipeg Jets)
Keskus-/laitahyökkääjä, 33 vuotta

Perreault’n pelaamisen taso ei ole enää samalla tasolla kuin muutama vuosi sitten. Reilun 40 pisteen taso on vaihtunut alle 30 pisteen tahtiin, eikä luistinkaan kulje aivan entiseen tapaan. Palkan suuruus seuraa perässä, sillä 4,125 miljoonan dollarin vuositienestit muuttuivat 950 tuhannen dollarin sopimukseen.

Kuva: Getty Images

Sami Niku (Winnipeg Jets)
Puolustaja, 24 vuotta

Niku oli Jetsin viime kauden hylkiö, joka pääsi pelaamaan vain kuudessa ottelussa ja ei ole pelannut yhtäkään sarjaottelua sitten maaliskuun. Vuoden 2016 nuorten maailmanmestari oli siirtohuhuissa koko kauden, kunnes sopimus purettiin kesällä. Canadiens hankki Nikun yhden vuoden kaksisuuntaisella sopimuksella.

Muut saapuneet:

Louie Belpedio, Minnesota Wild
Jean-Sebastien Dea, Buffalo Sabres
Cody Goloubef, Ottawa Senators (tryout)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Joel Armia
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Armiasta on kehittynyt todella monipuolinen pelaaja, jonka voi laittaa jäälle missä tahansa tilanteessa. Tänä kesänä porilaislähtöinen hyökkääjä kirjaili puumerkkinsä nelivuotiseen sopimukseen, joka tuo hänelle keskimäärin 3,4 miljoonan dollarin vuositulot. Viime kaudella Armia oli suurimman osan puolustavassa roolissa tehden 41 ottelussa tehot 7+7=14.

Kuva: Getty Images

Artturi Lehkonen
Laitahyökkääjä, 26 vuotta

Viime kauden aikana Arsin tulevaisuus Canadiensissa ja koko NHL:ssä oli vaakalaudalla. Katsomon puolelta useamman pelin katsellut suomalaislaituri nousi loppukaudesta aina vain parempaan rooliin ja pudotuspeleissä hän viiletti useampaan kertaan jo ykkösketjussa. Lehkonen sai palkinnoksi yhden vuoden sopimuksen, jolla on arvoa 2,3 miljoonaa dollaria.

Sami Niku
Puolustaja, 24 vuotta

Katso kohdasta Pelaajasiirrot – saapuneet.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632831370465{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Dominique Ducharme

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Viime kauden kohtuullisesti aloittanut Claude Julien sai lähteä yllättäen varhaisessa vaiheessa ja tilalle tuli lievän kohun saattelemana ohuen NHL-kokemuksen omaava Ducharme. Kolmatta kautta apuvalmentajana toiminut quebeciläislähtöinen käskyttäjä johdatti joukkonsa pidemmälle kuin kukaan osasi kuvitella. Kolmen kauden jatkosopimuksen saanut Ducharme saa hyvän tovin aikaa näyttää, onko hän kultasormi vai ei.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632831354925{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Jeff Petry

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1632988334116{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Petry on Habs-puolustuksen ehdoton johtaja. Erityisesti Shea Weberin ollessa poissa 33-vuotiaalla yhdysvaltalaisella on jättimäinen vastuu takalinjoista. Sijalle 13 NHL:n parhaalle puolustajalle annetun Norris-palkinnon äänestyksessä päätynyt Petry oli viime kaudella NHL:n ehdotonta eliittiä. Konkaripuolustajalta vaaditaan viime kauden tasoa pitääkseen Canadiensin menestysikkunaa raollaan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632831261413{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Cole Caufield

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Caufield pelasi viime kaudella kymmenen runkosarjan ottelua, mutta hän on teknisesti ottaen edelleen tulokas tällä kaudella. Vuonna 2019 varattu maalitykki ilmoitti ennen varaustilaisuuttaan, että hänet tulisi varata koko draftin kolmantena. 170-senttisen vartensa vuoksi vasta numerolla 15 huudettu Caufield uhosi vielä näyttävänsä epäilijöilleen. Viime kaudella yliopistosarjan läpi pelannut nuorukainen väläytteli potentiaaliaan sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Runkosarjassa neljä maalia iskenyt Caufield teki playoffeissa 20 otteluun tehot 4+8=12 ja voi hyvin mahdollisesti oikeuttaa uhonsa voittamalla vuoden tulokkaalle jaetun Calder-pystin tällä kaudella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Atlantin divisioonan 5.

Maalivahtipeli Habsillä on hyvällä mallilla. Carey Price osoitti runkosarjassa merkkejä kuolevaisuudestaan, mutta Jake Allenin ollessa varalla ei quebeciläisten tarvitse murehtia maalivahtiosastostaan ennen vuotta 2023, jolloin Allenille pitäisi sorvata uusi, rahakkaampi jatkosopimus.

Puolustuksessa on Petryssä yksi eliittitason johtotähti, mutta takana on hiljaista. Joel Edmundson, Ben Chiarot ja David Savard ovat hyviä puolustajia omassa päässä, mutta tulivoima puuttuu lähes tyystin. Aleksander Romanovin askel eteenpäin olisi vähintäänkin toivottavaa, vaikka tulivoiman lisäämiseen hänkään ei ole ratkaisu. Chris Wideman on pakkikaluston jokerikortti ylivoimalle.

Hyökkäysosasto on kohtuullinen, mutta ei divisioonan kärkijoukkueita parempi. Jos Tyler Toffoli pelaa toisen yhtä hyvän kauden, jos Caufield on Calder-tasolla, jos Jonathan Drouin rikkoo vihdoin 60 pisteen rajan ja Mike Hoffman löytää Florida Panthers -aikojen tehonsa, on Canadiensillä mahdollisuus päästä pudotuspeleihin.

Edes uuden playoff-kevään toteutuminen vaatisi liian laajan jossittelun toteutumista, että sitä uskaltaisi povata. Viides sija Atlantin divisioonassa ei hyvin suurella todennäköisyydellä riitä pudotuspeleihin Metropolisen divisioonan ollessa niin kivikova.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Tyler ToffoliNick SuzukiCole Caufield
Jonathan DrouinChristian DvorakBrendan Gallagher
Joel ArmiaJake EvansJosh Anderson
Artturi LehkonenCedric PaquetteMathieu Perreault

 

Puolustajaparit:

Joel EdmundsonJeff Petry
Ben ChiarotDavid Savard
Aleksander RomanovChris Wideman

 

Maalivahdit:

Carey Price
Jake Allen

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=41 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]