[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Uudelleenrakennusvaihetta läpi käyvä Chicago Blackhawks otti viime kaudella isoja kehitysaskelia eteenpäin, vaikka kauden pelit jäivätkin runkosarjavaiheeseen. Laadukkaat yksilöt Patrick Kanea myöten näyttivät, ettei joukkueen nuorennusleikkaus tule näillä näkymin viemään kovinkaan kauan.

Alkukaudesta Chicagolta nähtiin erittäin aktiivista ja viihdyttävää hyökkäyspelaamista, vaikka kalustosta puuttui useita avainpelaajia. Yksi merkittävimmistä poissaolijoista oli kapteeni Jonathan Toews, jonka seura joutui laittamaan heti tammikuussa pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle. Lisäksi sivussa oli ranteensa vuodenvaihteessa järjestetyssä nuorten MM-turnauksessa loukannut Kirby Dach, joka pelasi lopulta kauden aikana vain 18 ottelua (2+8=10).

Blackhawksin pirteyden takana oli paitsi huippuvireinen Kane, niin myös maalivahtiosastolla upean esiintulon NHL-kartalle tehnyt Kevin Lankinen, joka ryösti jo hyvin aikaisessa vaiheessa kautta joukkueen ykkösvahdin paikan itselleen.

Erinomaisesti kiekkojen tielle ehtineen helsinkiläisen lisäksi kauden onnistujiin lukeutuivat tulokashyökkääjät Pius Suter, Philipp Kurashev sekä Brandon Hagel, jotka hoitivat kukin ruutunsa enemmän kuin mallikkaasti. Kolmikosta tehokkain oli Suter, joka iski 55 ottelussa tehot 14+13=27.

Joukkueen rajat tulivat vastaan runkosarjan viimeisille kuukausille tultaessa, eikä Jeremy Collitonin luotsaamalta ryhmältä löytynyt enää lisävaihteita. Tulostaakka sekä kuormitus alkoivat painamaan myös liigan pistepörssin seitsemänneksi päätyneen Kanen harteilla. Blackhawks keräsi runkosarjassa lopulta 55 pistettä (24-25-7), jolla se sijoittui divisioonansa kuudenneksi.

 

 

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Pius Suter (Detroit)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Erinomaisen tulokaskauden pelanneelle sveitsiläiselle ei lopulta ollut käyttöä Chicagossa, mutta Detroitissa hän pääsee heti tulosyksikköön. Sulavasti luisteleva sekä erinomaisesti peliä lukeva Suter pystyy tarvittaessa pelaamaan myös laitaa.

 

Kuva: Getty Images

Adam Boqvist (Columbus)
Puolustaja, 21 vuotta

Konkaripuolustaja Duncan Keithin pakkiparina suurimman osan kaudestaan pelannut Boqvist löysi kesällä uuden työantajan Columbuksesta, jossa hän pääsee näyttämään taitojaan muiden nuorten puolustajien kanssa. Viime kausi tuotti kiekolliselle Boqvistille 35 ottelussa 2+14=16.

 

 

(Kuva: Getty Images

Duncan Keith (Edmonton)
Puolustaja, 38 vuotta

Kahdesti urallaan NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu Keith siirtyy viettämään uransa viimeisiä pelivuosia Edmontoniin. Keith on edelleen iästään huolimatta laadukas yleispuolustaja, joka tuo rauhallisuutta Oilersin takalinjoille.

 

Kuva: Getty Images

Vinnie Hinostroza (Buffalo)
Hyökkääjä, 27 vuotta

Chicagossa vain 17 ottelua pelannut, mutta niissä peräti 12 tehopistettä (4+8=12) iskenyt väkkärämäinen yhdysvaltalaishyökkääjä päätyi kesällä rajoittamattomana vapaana agenttina Buffaloon, jossa ympäristö on kaiken suhteen erilainen. Monipuolinen Hinostroza pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä.

 

Kuva: Getty Images

Nikita Zadorov (Calgary)
Puolustaja, 26 vuotta

Isokokoinen Zadorov ei sopinut GM Stan Bowmanin tulevaisuuden suunnitelmiin, mutta Calgaryssä hän tuo tarvittavaa jykevyyttä sekä täytettä kapteeni Mark Giordanon jättämiin saappaisiin. Viime kaudella Zadorov luuti runkosarjassa yhtä kamppailua vajaa täydet pelimäärät ja keräsi niissä tehot 1+7=8.

 

Kuva: Getty Images

Madison Bowey (Vancouver)
Puolustaja, 26 vuotta

Kolmessa eri NHL-seurassa viimeisen kolmen vuoden ajan pelanneella Boweylla oli viime kaudella suuria vaikeuksia mahtua Chicagon pelaavaan kokoonpanoon, eikä häntä nähty lopulta tositoimissa kuin kahdessa kamppailussa (0+1=1). Viime keväänä Bowey solmi Canucksin kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

Muut lähteneet:

Andrew Shaw, lopettanut
David Kämpf, Toronto[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Marc-Andre Fleury (Vegas)
Maalivahti, 36 vuotta

Kaiken kokenut ja viime kauden parhaaksi maalivahdiksi valittu Fleury rauhoittaa Chicagon maalivahtiosastoa ja tuo muutenkin tarvittavaa kokemusta. Kanadalaisvahti muodostanee ensi kaudella toimivan duon yhdessä Lankisen kanssa.

 

Kuva: Getty Images

Seth Jones (Columbus)
Puolustaja, 26 vuotta

Kuluvan kesän kovimpiin siirtoihin kuulunut Jones nostaa Chicagon puolustuspään aivan uudelle tasolle. Isokokoinen yhdysvaltalaispakki sai seuralta muhkean jatkosopimuksen, joka tuo luonnollisesti tullessaan myös odotuksia.

Mutta Jones on pelaaja, jonka parhaat vuodet ovat vasta edessä. Ulottuvana ja erinomaisesti luistelevana pelaajana hän pystyy dominoimaan laajalla säteellä. Onnistuessaan Jones voi olla ensi kauden potentiaalisia Norris Trophy-ehdokkaita.

 

Kuva: Getty Images

Tyler Johnson (Tampa Bay)
Hyökkääjä, 31 vuotta

Uudet haasteet odottavat liukasliikkeistä Johnsonia, joka on kertaalleen urallaan voittanut sekä NHL:n pudotuspelien maali- että pistepörssin. Viimeisinä Lightning-vuosinaan Johnson oli lähinnä alempien hyökkäysketjujen tunnollinen työmyyrä. Viime kaudella Johnson keräsi 55 ottelussa tehot 8+14=22.

 

Kuva: Getty Images

Jake McCabe (Buffalo)
Puolustaja, 27 vuotta

McCaben viime kausi meni pahasti poskelleen loukkaantumisten vuoksi, eikä jämäkkä yhdysvaltaispakki saanut Sabres-nutussa vyölleen kuin vaivaiset 13 ottelua (1+2=3). Mikäli McCabe yltää ensi kaudella tasolleen, voi Bowman taputtaa itseään olkapäälle erinomaisesta puolustuspään hankinnasta.

 

Kuva: Getty Images

Jujhar Khaira (Edmonton)
Hyökkääjä, 27 vuotta

Oilersissa alempien hyökkäysketjujen työhevosiin kuulunut Khaira vahvistaa Blackhawksin santapaperiosastoa ja tuo tarvittavaa kovuutta. Loukkaantumiset haittasivat hieman isokokoisen Khairan viime kautta, joka tuotti 40 ottelussa tehot 3+8=11.

Muut saapuneet:

Henrik Borgström, HIFK
Caleb Jones, Edmonton[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kevin Lankinen
Maalivahti, 26 vuotta

Vuoden 2019 maailmanmestari näytti viime kaudella mikä hän on miehiään. Komeasti näyttöpaikkansa Blackhawksin veräjällä käyttänyt Lankinen oli erittäin lähellä yltää jopa Calder Trophy-finalistien joukkoon, mutta Chicagon loppukauden notkahdus vesitti mahdollisuuden kyseiseen kunniaan.

Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, etteikö Lankisesta olisi jatkossakin kantamaan ykkösvahdin viittaa intiaanimiehistössä, vaikka aisaparina onkin nyt konkarivahti Fleury. Lankinen nappasi viime kauden 37 ottelusta 17 voittoa torjuntaprosentin näyttäessä lukemaa 90,9.

Kuva: Getty Images

Henrik Borgström
Keskushyökkääjä, 24 vuotta

Toisen mahdollisuutensa taalajäillä saava Borgström taistelee ensi kaudella paikasta Chicagon alemmissa hyökkäysketjuissa. Syksyn harjoitusleiri kertoo paljon helsinkiläisen mahdollisuuksista, mutta ominaisuuksien puolesta paikka pelaavassa kokoonpanossa on täysin realistinen. Keskikaistalla viihtyvä pitkänhuiskea Borgström sopii pelityylinsä puolesta Chicagoon erinomaisesti.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632769492165{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Jeremy Colliton

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Vasta 36-vuotias kanadalaisluotsi on tehnyt lyhyessä ajassa erinomaista työtä ja tuonut sopivaa raikkautta Blackhawksin pelaamiseen. Kolmannen kautensa intiaanien käskyttäjänä aloittava Colliton tunnetaan valmentajana, jolla on kyky saada pelaajistaan maksimaalisia tehoja irti. Tämä on organisaation tulevaisuutta tarkastellessa todella iso apu.

Blackhawks on tunnettu jo pitkään kiekkokontrollia vaalineena joukkueena, eikä Colliton ole lähtenyt turhaan ravistelemaan rakenteita, vaan on antanut rohkeasti seuran nuorille lahjakkuuksille mahdollisuuden näyttää kykyjään kovissa paikoissa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632769502332{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Patrick Kane

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1632904931578{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Viime kausi näytti jälleen, ettei Kanen kohdalla voida todellakaan vielä puhua taantumisesta. Kane pelasi runkosarjassa täydet 56 ottelua, joissa hän iski tehot 15+51=66. Marraskuussa 33 vuotta täyttävä yhdysvaltalaistähti on jälleen ensi kaudella Collitonin miehistön tärkein yksilö.

Kanella on kyky tehdä ketjukavereistaan parempia pelaajia, oli sitten kyseessä tulokashyökkääjä tai kokenut konkari. Oikea-aikaiset syötöt, nerokkaat liikkeet kiekottomana sekä kliininen viimeistely kuuluvat hänen tuttuihin tavaramerkkeihin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632769575944{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Seth Jones

[/vc_column_text][vc_column_text]Lue ”Saapuneet”-kohdasta[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Keskisen divisioonan 5.

Jonesin hankinta oli Chicagon menestysmahdollisuuksia ajatellen äärimmäisen tärkeä. Edmontoniin kaupattu Keith kuului 2010-luvun dynastiajoukkueen keskeiseksi tekijäksi, mutta Jonesilla riittää tulevina vuosina kykyjä nousta vähintään yhtä kovaksi alakerran johtohahmoksi.

Kane ja todennäköisen paluun loukkaantumisten jälkeen kärkiketjuihin tekevä kippari Toews huolehtivat siitä, että tekemisen taso pysyy korkealla läpi kauden. Maalinsuulla operoiva kaksikko Fleury – Lankinen on riittävän laadukas viemään intiaanit jopa pudotusviivan päälle.

Täytyy kuitenkin muistaa se, että Blackhawksin rakennusprosessi on vielä kesken, eikä turhaan kiirehtimiseen ole syytä lähteä. Mutta kesän hankinnat ovat sen verran kovaa luokkaa, ettei pudotuspelipaikasta tarvitse enää hiljaa kuiskailla. Kilpailu keskisessä divisioonassa on äärimmäisen tiukkaa ja marginaalit naurettavan pienet. Chicagon tapauksessa kaiken on osuttava kohdilleen, jotta ovet kevään ratkaisupeleihin aukeaisivat.

 

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Alex DeBrincatJonathan ToewsPatrick Kane
Dominik KubalikTyler JohnsonBrandon Hagel
Alex NylanderKirby DachPhilipp Kurashev
Jujhar KhairaDylan StromeRyan Carpenter

 

Puolustajaparit:

Jake McCabeSeth Jones
Riley StillmanConnor Murphy
Calvin De HaanWyatt Kalynuk

 

Maalivahdit:

Marc-Andre Fleury
Kevin Lankinen

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=32 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]