[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Kausi 2020-21 lähti jopa odotettua heikommin käyntiin, mutta meno parani kiihtyvää vauhtia kauden edetessä. Kauden päätyttyä Ottawa Senators oli lopulta kokonaisuudessaan juuri sen tasoinen kuin etukäteen odotettiin.

Kautta leimasi useiden lupausten roolin kasvu. Nick Paul, Josh Norris ja Drake Batherson saivat kontolleen tulosvastuuta, ja liittyipä riveihin tuore saksalainen kärkivaraus Tim Stützlekin. Myös Erik Brännström sai etenkin loppukaudesta aivan uudenlaista luottoa valmennusjohdolta.

Maalivahtiosastolla oli menossa täysi sirkus. Matt Murray, Marcus Högberg, Joey Daccord, Anton Forsberg ja Filip Gustavsson pelasivat kaikki vähintään kahdeksan ottelua Sensin maalilla. Heistä vain Forsberg ja Gustavsson lopettivat kautensa torjuntaprosentin ollessa yli 90, joskin kumpikaan ei pelannut yli kymmentä NHL-peliä.

Senatorsin maalitehokkuus oli liigan keskikastia, mutta päästettyjä maaleja ropisi yhdessä New Jersey Devilsin kanssa NHL:n neljänneksi eniten. Ylivoima oli sarjan kuudenneksi heikointa, alivoima oli kohtuullista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Derek Stepan (Carolina Hurricanes)
Keskushyökkääjä, 31 vuotta

Coyotesissa laskusuhdanteeseen kääntynyt Stepanin ura meni vielä jyrkempään alamäkeen Senatorsissa. Vielä kaudella 2017-18 56 pisteen kauteen pystynyt sentteri pelasi viime kaudella 20 ottelua tehoin 1+5=6. 6,5 miljoonan dollarin sopimus vaihtui tämän kauden 1.35 miljoonan dollarin vuosipalkkaan.

Kuva: Getty Images

Marcus Högberg (Linköping HC)
Maalivahti, 26 vuotta

Högberg oli yksi osa Senatorsin maalivahtiongelmaa. Ruotsalaisvahti torjui 14 ottelua torjuntaprosentilla 87,6%. Ensi kaudeksi Högberg siirtyi SHL-joukkue Linköping HC:hen.

 

Kuva: Getty Images

Joey Daccord (Seattle Kraken)
Maalivahti, 25 vuotta

Daccord voitti yhden kahdeksasta pelistään Senatorsin maalin suulla. 89,7 prosentin varmuudella kiekkoja torjunut yhdysvaltalais-sveitsiläinen siirtyi NHL:n tulokasjoukkue Seattle Krakeniin kesän laajennusdraftissa.

 

Kuva: Getty Images

Jevgeni Dadonov (Vegas Golden Knights)
Laitahyökkääjä, 32 vuotta

Dadonov oli myös suuri pettymys Senatorsille. Viiden miljoonan dollarin verran palkkakatosta vielä kaksi kautta verottava venäläishyökkääjä pelasi 55 ottelua tehoin 13+7=20, mikä on lähes 30 maalin ja 70 pisteen kausi tahtiin tottuneelle laiturille floppi. Kesällä Sens treidasi Dadonovin Vegas Golden Knightsiin Nick Holdenia ja 3. kierroksen varausvuoroa vastaan.

Kuva: Getty Images

Ryan Dzingel (Arizona Coyotes)
Laitahyökkääjä, 29 vuotta

Dzingel ratsastaa edelleen kauden 2018-19 suonenvedollaan. 68 ottelussa 56 pistettä kyseisenä kautena nakuttanut jenkkihyökkääjä on ollut kaukana kyseisestä tasosta seuraavat kaksi kautta. Kesken viime kauden Senatorsin vuoden 2011 7. kierroksen varaus yritti saada liekin syttymään palaamalla juurilleen, mutta paluu Senatorsiin toi 29 ottelussa tehot 6+3=9. Tästä huolimatta Dzingel kelpasi vielä vapaana agenttina Arizona Coyotesille.

Kuva: Getty Images

Artjom Anisimov (Colorado Avalanche)
Keskushyökkääjä, 33 vuotta

Anisimov on tehnyt enemmän tai vähemmän roolipelaajana upeaa uraa NHL:ssä. Isokokoinen sentteri joutui tyytymään rikkonaiseen kauteen loukkaantumisten takia, sillä otteluita kertyi vain 19 kappaletta. Vapaana agenttina venäläishyökkääjä päätyi tryoutille Colorado Avalancheen.

Kuva: Getty Images

Michael Amadio (Toronto Maple Leafs)
Keskus-/laitahyökkääjä, 25 vuotta

Amadio ei ollut kovin iso osa Senators-hyökkäystä, sillä kerkesi treidin jälkeen pelata uudessa joukkueessaan vain viisi ottelua saaden tililleen yhden syöttöpisteen. Ensi kaudeksi Los Angeles Kingsin organisaatiosta Sensiin saapunut kanadalainen siirtyi vapaana agenttina Toronto Maple Leafs -organisaatioon.

Muut lähteneet:

Andreas Englund, Colorado Eagles
J.C. Beaudin, Laval Rocket
Matthew Peca, St. Louis Blues
Jack Kopacka, Toronto Marlies
Cody Goloubef, Montreal Canadiens
Brandon Fortunato, Jacksonville Icemen
Logan Brown, St. Louis Blues[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Nick Holden, Vegas Golden Knights
Puolustaja, 34 vuotta

Aiemmin mainitussa Dadonov-treidissä Senators-organisaatioon liittynyt puolustaja tuo hyvän määrän kokemusta nuoreen kokoonpanoon. 513 NHL-ottelun peräpään luutija on yltänyt urallaan kahdesti konferenssifinaaleihin.

Kuva: Getty Images

Michael Del Zotto (Columbus Blue Jackets)
Puolustaja, 31 vuotta

Senators on Del Zottolle jo hänen uransa kahdeksas NHL-joukkue. Umpisurkean kauden pelanneessa Columbus Blue Jacketsissä olosuhteisiin nähden hyvin pelannut pakki kiinnitettiin Senatorsiin kahdeksi vuodeksi kahden miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Kuva: Getty Images

Zach Sanford (St. Louis Blues)
Laitahyökkääjä, 26 vuotta

Treidissä Browniin ja ehdolliseen varausvuoroon Senatorsiin liittynyt Sanford on ajoittain potentiaaliselta vaikuttanut voimahyökkääjä. Kahden miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva jenkki jäi viime kaudella edelliskauden tehokkuudestaan, sillä kuta kuinkin samalla ottelumäärällä syntyi 30 pisteen sijaan 16 tehopistettä. Sanfordin arvo mitataan kuitenkin muussakin kuin pisteissä, sillä hänen hankintansa myötä kanadalaisjoukkuetta vastaan on pykälää ikävämpi pelata.

Kuva: Getty Images

Tyler Ennis (Edmonton Oilers, tryout)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta

Pienikokoinen Ennis on ollut yllättäen enemmän ja enemmän ongelmissa mitä nopeammaksi NHL-kiekko on muuttunut. 174-senttinen hyökkääjä pelasi viime kaudella 30 ottelua tehoin 3+6=9.

Muut saapuneet:

Andrew Agozzino, Anaheim Ducks
Kole Sherwood, Columbus Blue Jackets
Dillon Heatherington, Barys Nur-Sultan
Pontus Åberg, Traktor Tsheljabinsk
Scott Sabourin, Toronto Maple Leafs
Matthew Wedman, Atlanta Gladiators (tryout)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Roby Järventie
Laitahyökkääjä, 19 vuotta

Yllättävän aikaisin, numerolla 33, viime vuonna NHL:ään varattu Järventie on jo vuosi draftinsa jälkeen organisaation parhaita lupauksia. Nuorten MM-kisat menivät penkin alle, mutta seurajoukkueessa kulki. Ensimmäinen Liiga-kausi toi 48 ottelussa tehot 14+11=25 ja loppukauden aikana isokokoinen hyökkääjä kerkesi pelata AHL:ssä neljä ottelua tehoin 2+1=3.

Kuva: Getty Images

Lassi Thomson
Puolustaja, 21 vuotta

Thomsonin varaaminen ensimmäisellä kierroksella vuonna 2019 oli myös yllätys. Toistaiseksi varauksen jälkeinen ura ei ole oikeuttanut koko varaustilaisuuden numerolla 19 varaamista, mutta 21-vuotiaana voi tapahtua vielä paljon. NHL-kaukaloita Thomson ei ole vielä nähnyt, mutta viime kaudella AHL:ssä vyölle kertyi 35 AHL-ottelua pistein 1+12=13 tehotilaston ollessa 13 pykälää pakkasen puolella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632739473947{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – D.J. Smith

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Smith on noussut suureen suosioon pelaajien ja fanien keskuudessa. Alkava kausi on entisen kovaotteisen puolustajan kolmas Senatorsin peräsimessä, ja nyt alkaisi olla aika jo tulla jonkinlaista kehitystä. Tähän kauteen umpeutuvaa sopimusta jatkettiin kesällä kolmella vuodella, joten johtoportaalla on luottoa päävalmentajaansa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632740625846{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Brady Tkachuk

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1632815268519{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Tkachuk on joukkueensa tärkein pelaaja, mutta hänellä ei vain ole sopimusta ensi kaudeksi. Mikäli hänen veljeensä Matthewiin on uskominen, ei sopu ole vielä kovin lähellä. Koko perhe, eli myös Matthew ja isä Keith, on vahvasti mukana sopimusneuvotteluissa. Brady oli Senatorsin paras pistemies viime kaudella, mutta hän on muun muassa kovalla taklauspelillään ja kyvyllään päästä vastustajien ihon alle paljon muutakin kuin maaliensa ja maalisyöttöjensä summa.

Varakapteeni haluaisi mediatietojen mukaan nähdä selkeitä merkkejä johtoportaan halusta menestyä lyhyelläkin aikajänteellä. Matthew’n sopimusneuvottelut venyivät harjoitusleirin alkamisen jälkeiselle ajalle, mutta ne saatiin maaliin ennen runkosarjan alkua. Saman toistuminen Bradyn kohdalla olisi varmasti Senators-faneja tyydyttävä lopputulos.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632813029885{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Shane Pinto

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Tähän olisi voinut valita yhtä lailla myös Jacob Bernard-Dockerin, joka tuli Pinton lailla kesken kauden yliopistosta suoraan Senators-kokoonpanoon. Bernard-Docker saattaa kuitenkin jäädä kauden alussa puolustajasuman vuoksi kokoonpanon ulkopuolelle. Pinto pelasi viime kaudella 12 NHL-ottelua ja kerkesi parantaa siinä ajassa peliään huomattavasti. Ensimmäisen viiden ottelun aikana tilille kertyi vain yksi syöttöpiste, mutta kauden päätteeksi pistesarakkeessa olivat lukemat 1+6=7, ja viimeisissä otteluissa peliaikaakin tuli jo lähemmäs 15 minuuttia per peli. Pinto varattiin Senators-organisaatioon kakkoskierroksen alussa vuonna 2019.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Atlantin divisioonan 6.

Loppukausi antaa toivoa ja uskoa paremmasta huomisesta, mutta Atlantin divisioonan viiden kärki on vielä liian kova pala puraistavaksi Senators-nipun hampaille. Maalivahtiosasto on edelleen kissan kokoinen kysymysmerkki, eikä puolustuksesta löydy isosta laajuudesta huolimatta Thomas Chabotin takaa terävää kärkeä.

Hyökkäyksessä on paljon potentiaalia, mutta lähes kaikki hyökkääjät ovat vielä kehitysvaiheessa. Tkachuk on ainoa selkeästi valmis huippupelaaja, mutta myös Batherson voi olla sitä löytäessään tasaisuuden otteisiinsa. Kokonaisuudessaan Senators-hyökkäykseen pätee kuitenkin samat sanat kuin puolustukseenkin; kärki on ohut.

Playoff-tasolle nousemiseen vaadittaisiin Murrayn nousemista takaisin huipputasolle tai vaihtoehtoisesti Forsbergiin vuosia asetettujen odotusten lunastamista. Puolustuksessa se vaatisi Brännströmin ja mahdollisesti Bernard-Dockerin harppausta eteenpäin. Hyökkäyksessä Pinton pitäisi vähintäänkin jatkaa loppukauden virettään ja Stützlen, Norrisin sekä Bathersonin tulisi jatkaa kehittymistään askeleen tai pari eteenpäin.

Kaiken tämän tapahtuminen ei kuitenkaan ole todennäköistä, joten Senators joutunee odottamaan paluutaan pudotuspeleihin vielä viidennen kauden.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Brady Tkachuk*Josh NorrisDrake Batherson
Tim StützleShane PintoConnor Brown
Nick PaulColin WhiteZach Sanford
Alex FormentonChris TierneyAustin Watson

 

Puolustajaparit:

Thomas ChabotArtem Zub
Michael Del ZottoNikita Zaitsev
Victor MeteErik Brännström

 

Maalivahdit:

Matt Murray
Anton Forsberg

 

*Ei vielä sopimusta kaudesta 2021-22[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=46 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]