[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Bob Boughnerin luotsaama San Jose Sharks on pyrkinyt viime kausina tekemään kovaa nousua pudotuspeliviivan päälle, mutta luu on toistaiseksi jäänyt tylysti käteen. Se, että pelaajisto tuikkii nimekkäitä supertähtiä, ei todellakaan vielä takaa menestystä.

Honda West-divisioonassa viime kaudella pelanneen Sharksin veikkailtiin sijoittuvan divisioonansa neljännelle ja samalla viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle sijalle, mutta toisin kävi. Haiparvi pelasi kahden ensimmäisen kuukauden aikana 18 ottelua, joista se onnistui vain seitsemästä nappaamaan täyden pistepotin. Kahta peräkkäistä voittoa jouduttiin odottamaan aina maaliskuun puoleen väliin saakka, jolloin tilanne näytti Sharksin kannalta jo hyvin tukalalta.

Puolustaminen tuotti viisikkotasolla suurta tuskaa ja Boughnerin miehistö oli lopulta yhdessä Philadelphia Flyersin kanssa liigan toiseksi eniten takaiskumaaleja omiin tasakentällisin päästänyt joukkue (134 osumaa).

Sharksin ylivoimapelaaminen oli myös yksi joukkueen suurimmista kompastuskivistä (14,1%), vaikka joukkueella oli heittää ykkösylivoimakoostumukseen Erik Karlssonin ja Brent Burnsin tasoisia viivamiehiä.

Myös maalivahtiosasto petti pahasti. Uutena kasvoja tolppien välissä operoinut Devan Dubnyk ei lopulta ollut se taho, jonka kykyihin Sharks olisi voinut nojata tiukoilla hetkillä. Dubnyk pelasi San Josen veräjällä lopulta vain 17 ottelua (3-9-2) torjuntaprosentin painuessa lukemaan 89,8. Virkaveli Martin Jonesin vastaava lukema oli puolestaan 34 ottelun (15-13-4) jälkeen 89,6.

Sharks keräsi runkosarjassa lopulta 49 pistettä (21-28-7), jolla se oli divisioonansa toiseksi viimeinen. Joukkueen tehokkain oli hyökkääjä Evander Kane (22+27=49), jolla on jälleen riittänyt kaukalon ulkopuolisia sotkuja selvitettävänä.

GM Doug Wilson päätti laittaa ensi kaudeksi maalivahtipuolen uuteen uskoon. Jonesin ja Dubnykin korvaavat Carolina Hurricanesista hankittu James Reimer sekä Arizona Coyotesissa viimeiset kaudet pelannut Adin Hill. Nähtäväksi jää, pystyykö kumpikaan herroista nostamaan torjunnoillaan Sharksia taisteluun pudotuspelipaikoista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Martin Jones (Philadelphia)
Maalivahti, 31 vuotta

Kuusi kautta kestänyt suhde Sharksin kanssa tuli kesällä päätökseen, kun San Josen seurajohto päätti ostaa kanadalaisvahdin ulos. Viime kausi oli enemmän tai vähemmän haparointia, eikä Jonesin torjuntatilastot (34 ottelua, 15-13-4) olleet alkuunkaan sitä tasoa, joilla Sharks olisi pystynyt kolkuttelemaan pudotuspeliportteja. Flyersissa Jonesin torjuntataakka ei ole läheskään yhtä suuri, joka helpottaa hänen ensi kauden läpivientiään.

Kuva: Getty Images

Ryan Donato (Seattle)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Sekä laidassa että keskushyökkääjänä viihtyvän Donaton aikakausi Sharksissa jäi vain yhden kauden mittaiseksi. Yhdysvaltalaishyökkääjä pelasi viime kaudella 50 ottelua vaisuin tehoin 6+14=20. Ensi kaudella Donato pääsee näyttämään kykyjään uusissa ympyröissä ja luomaan oman kädenjälkensä liigassa debytoivan Krakenin seurahistoriaan.

Kuva: Getty Images

Patrick Marleau (ei seuraa)
Hyökkääjä, 42 vuotta

Viime kaudella pelattujen NHL-otteluiden kaikkien aikojen listan ykköspaikalle ohi legendaarisen Gordie Howen noussut Marleau päätyi kesällä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi. Komean uran jatkumisesta ei ole tällä haavaan mitään takeita, vaikka kanadalaisikoni on ilmaissut halukkuutensa jatkaa vielä ensi kaudella kiekkoilua. Marleau pelasi viime kaudella tapansa mukaan täydet 56 ottelua, joissa hän keräsi tehot 4+5=9.

Muut lähteneet:

Marcus Sörensen, Djurgårdens IF
Fredrik Händemark, SKA Pietari
Christian Jaros, New Jersey
Greg Pateryn, San Diego Gulls
Kurtis Gabriel, Toronto
Lean Bergman, Adler Mannheim[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Nick Bonino (Minnesota)
Hyökkääjä, 33 vuotta

Kokenut ja monipuolinen Bonino siirtyy hainuttuun kahden vuoden mittaisella sopimuksella, jonka hän solmi kuluneen kesän aikana. Kahdesti (2016 ja 2017) Stanley Cup-voittoa Pittsburgh Penguinsissa juhlinut Bonino pelasi viime kaudella Wildissä 55 ottelua tehoin 10+16=26.

Kuva: Getty Images

Andrew Cogliano (Dallas)
Hyökkääjä, 34 vuotta

Sharksiin tuli ensi kaudeksi lisää kokemusta, kun Starsin alemmissa hyökkäysketjuissa töitä viime kaudella paiskinut Cogliano (54 ottelua, 5+6=11) päätti tarttua Wilsonin tarjoamaan vuoden mittaiseen sopimukseen. Luisteluvoimainen kanadalainen on edelleen laadukas työmyyrä varsinkin alivoimakoostumukseen.

Kuva: Getty Images

James Reimer (Carolina)
Maalivahti, 33 vuotta

Hurricanesin kakkosvahtina vahvan kauden (22 ottelua, 15-5-2) pelannut Reimer lähtee ensi kauteen ykkösvahdin viitta harteillaan. Sopeutumisen ei pitäisi tuottaa mitään ongelmia, sillä Reimer pelasi Sharksin veräjän suulla viimeksi kaudella 2015-16.

Kokenut kanadalaistorjuja on osoittanut NHL-uransa aikana pystyvänsä pelaamaan runkosarjassa isoja määriä, mutta tasaisuus on se, joka nousee Reimerin kohdalla suurimmaksi kysymysmerkiksi. Alkukausi näyttelee yhdysvaltaisen ensi kauden onnistumisessa isoa roolia. Mikäli koppi alkaa tarttumaan heti ensimmäisten kuukausien aikana, on Sharksilla mahdollisuudet yllätykseen.

Kuva: Getty Images

Adin Hill (Arizona)
Maalivahti, 25 vuotta

Ensimmäiseen kokonaiseen NHL-kauteensa valmistautuva Hill ei onnistunut nousemaan Coyotesin tulevaisuuden ykkösvahdiksi, vaan tie vei lopulta Sharksiin, jossa hän saanee hyvän näyttöpaikan. Viime kaudella Hill pelasi Arizonassa 19 ottelua (9-9-1) torjuntaprosentilla 91,3.

Muut saapuneet:

Lane Pederson, Arizona
Nick Merkley, New Jersey[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Codie McLachlan/Getty Images)

Organisaation ainoa suomalaispelaaja on tällä hetkellä vuoden 2019 varaustilaisuuden kuudennella kierroksella huudettu puolustaja Santeri Hatakka, joka pelannee ensi kauden lainasopimuksella kotimaan liigassa Tampereen Ilveksen riveissä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632681947354{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Bob Boughner

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Toisen kokonaisen kautensa Sharksin käskyttäjänä aloittava Boughner yrittää jälleen saada paperilla nimekkäitä yksilöitä vilisevän ryhmänsä pelaamaan joukkueena tiiviisti. Se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä Sharks ei ole kahden viime kauden aikana juuri näyttänyt joukkueelta, jonka pitäisi jatkaa kauttaan kevään karkeloihin.

Boughnerin näytöt päävalmentajana herättävät hieman epäilyksiä, sillä hän ei onnistunut aikaisemmassa kahden kauden mittaisessa valmennuspestissään luotsaamaan Florida Panthersia pudotuspeleihin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632683203798{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Logan Couture

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1632686634373{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Monipuolinen Couture on terveenä ollessaan Sharksin todellinen ratkaisupelaaja, jonka itsensä likoon laittamisesta ei tarvitse kantaa tiukassa paikassa huolta. Laukausten eteen heittäytyvä ja kahteen suuntaan laadukkaasti pelaava kanadalainen pelasi viime kaudella 53 ottelua, joissa hän saalisti tehot 17+14=31.

Couture on yksi pelaajista, joilta vaaditaan ensi kaudella isoa tasonnostoa, mikäli Sharks mielii kamppailla paikasta kevään pudotuspeleissä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632683625002{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – James Reimer

[/vc_column_text][vc_column_text]Lue kohdasta ”Saapuneet”[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Tyynenmeren divisioonan 6.

Sharks teki kesällä muutoksia, mutta eivät sellaisia, jotka nostaisivat ryhmän varteenotettavaksi pudotuspelijoukkueeksi. Reimerin tulo maalivahtiosastolle tuo tarvittavaa raikkautta, mutta mikään Vezina-tason vahti hän ei ole.

Haiden yksilötähdet eivät ole toistaiseksi pystyneet tuomaan tarpeeksi pöytään. Keihäänkärkenä tämän hetken puolustajista eniten ansaitseva Karlsson, joka on edelleen kaukana siitä, mitä hän oli Ottawa Senatorsissa. Samaan jamaan on ajautunut myös viime kaudella 56 ottelussa tehot 7+22=29 iskenyt konkaripakki Burns, jonka taso on laskenut merkittävästi.

Päävalmentaja Boughnerilla on kädet täynnä töitä saada Sharksin viisikkopelaaminen toimimaan riittävän tiiviisti. Tyynenmeren divisioona on tasoltaan sen verran heppoinen, että jo pelkästään kurinalaisella puolustamisella ja laadukkaalla maalivahtipelaamisella saatettaisiin hätyytellä jopa pudotuspelipaikkoja.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Alexander BarabanovLogan CoutureTimo Meier
Rudolfs BalcersTomas HertlNoah Gregor
Jonathan DahlenNick BoninoKevin Labanc
Andrew CoglianoDylan GambrellMatt Nieto

 

Puolustajaparit:

Mario FerraroBrent Burns
Nikolai KnyzhovErik Karlsson
Radim SimekMarc-Edouard Vlasic

Maalivahdit:

James Reimer
Adin Hill

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=49 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]