Oulun Kärppiä työsulkukaudella 2012-13 edustanut NHL-veteraani Jason Demers, 33, on yhä ilman sopimusta.

Vaikka viime kaudella Arizona Coyotesin riveissä pelannut puolustaja olisi valmis nöyrtymään NHL:ssä halpaan sopimukseen, ei tarjouksia ole siltikään kuulunut.

NHL:n vapaan agentin elämä on ollut kokeneelle kanadalaiselle raskasta, joten ratkaisuja täytyisi alkaa pian tapahtua.

– On vaikeita päiviä ja on hyviä päiviä. Yritän vain keskittyä pitämään itseni valmiina ja pitämään huolen siitä, ettei tässä kotona istumisessa tule hulluksi, Demers harmitteli GoPhnx-sivuston haastattelussa.

Vaikka Demersin ura on lähtenyt viime vuosina laskukiitoon, uskoo kanadalaiskonkari itse olevansa vielä käyttökelpoinen apu NHL-seuroille.

– Tiedän, että olen yhä NHL-puolustaja. Pahinta olisi tässä kohtaa olla katkera ja sanoa, että: ”katsokaa näitä muita pelaajia, jotka ovat saaneet NHL-sopimuksia. Olen parempi kuin he.” Se ei helpottaisi yhtään tehtävääni, NHL:ssä viime kaudella 41 ottelussa tehopisteet 0+4 kirjannut puolustaja kertoo.

Jos NHL:stä ei lopulta kuulu tarjousta, niin Demers olisi mahdollisesti valmis jatkamaan uraansa Euroopassa.

– En haluaisi vielä Eurooppaan tässä kohtaa uraani. Haluan yhä pelata NHL:ssä, mutta olen jo visioinut mielessäni, että pelaisin loppu-urani Sveitsissä. Muutama hyvä kaverini on pelannut siellä jo vuosia, ja pidän siitä ideasta, että voisi pitää hauskaa pelaten jääkiekkoa. Siellä on vähemmän pelejäkin ja voisin myös matkustella kesäisin, Demers kertoo.

Demers on pelannut NHL:ssä yhteensä 699 ottelua kirjaten tehopisteet 45+169=214. Hän on edustanut pitkällä urallaan Coyotesin lisäksi San Jose Sharksia, Florida Panthersia ja Dallas Starsia.