Perjantai muutti todeksi huhun, joka oli viemässä Minnesota Wildin ulosostamaa Zach Parisea NY Islandersiin. Sinne siirtyneen hyökkääjän sopimuksesta ei hiiskuttu juurikaan lisätietoja – kuten Islesin tapoihin kuuluu.

Pelaaja kertoi NHL:n nettisivuilla tuoreista tuntemuksistaan. Sinänsä rankka kohtalo, ulososto ei saanut miestä esimerkiksi katkeroitumaan.

– Sen jälkeen mielessä oli paljon kaikenlaisia ristiriitaisia tunteita, mutta samalla myös helpotusta. Sellaisen tapahtuessa sitä vain haluaa palata heti töihin ja olla valmis seuraavaan kauteen. Tiedän, että minulla on vielä jäljellä vuosia huippukiekkoilijana,

– Minun mielestä nämä jutut tekivät kesästä ainutlaatuisen, mutta samalla jännittävän lisämotivaatiolla.

37-vuotiaan olympialaisten hopeamitalistin ura taalaliigassa on mittava ja komea. Yhdysvaltalainen edusti New Jersey Devilsiä sesongit 2005-12 ollen siellä apukapteeni ja kauden ajan myös kapteeni. Urakka Devilsissä päättyi kesällä 2012 tappioon Stanley Cupin finaaleissa Los Angeles Kingsiä vastaan.

Wildissa hän puolestaan pelasi kaudet 2012-21 toimien joukkueen apukapteenina.

Jenkki on kertonut Devilsin tyylin sopivan hänen omaan pelityyliin, ja samalla ympäristö on tuttu. Islandersin päävalmentaja Lou Lamoriello toimi Devilsin GM:nä, kun Parise pelasi siellä. Devils-taival päättyi Los Angeles Kingsiä vastaan Stanley Cupin finaalitappioon.

– Loun joukkueissa on aina tietynlainen tyyli pelata. Minun yksi parhaista ominaisuuksistani on kilpailukyky.

Devilsin oma vuoden 2003 ykköskierroksen 17. varaus on pelannut taalaliigassa kaikkiaan 1165 ottelua pistein 430+460=890 (+56). Pisteitä odotetaan vanhoillakin päivillä.

– Näen itseni vaikuttamassa hyökkäyspelissä. Mutta mikä tärkeintä, olen vain palapelin yksi palanen.