NHL:n legendaarisimpiin seurapomoihin lukeutuva Brian Burke muistelee Sportsnetille antamassaan haastattelussa edellistä, ennen Jesperi Kotkaniemen tapausta sattunutta offer sheetiä, johon pelaajan seura ei päättänyt vastata.

Burke toimi Anaheim Ducksin GM:n pallilla kesällä 2007, jolloin seura oli juuri voittanut tähän saakka ainoan Stanley Cup -mestaruutensa. Mestaruuden jälkeisenä kesänä Edmonton Oilers tarjosi Ducksin roolipelaaja Dustin Pennerille tuohon aikaan muhkeaa, viiden vuoden ja 21,5 miljoonan dollarin (AAV 4,25 miljoonaa) arvoista offer sheetiä, jonka pelaaja hyväksyi.

Burke ei vastannut Oilersin tarjoukseen, joten tämä siirtyi Albertaan. Ducks sai kompensaationa 1., 2. ja 3. kierroken varausoikeudet seuraavan kesän NHL Draftiin. Burke antoi tuolloin katkeria kommentteja koko offer sheet -järjestelmää kohtaan. Seurapomon mielestä Oilers rikkoi tempullaan herrasmiessääntöjä.

– Palatakseni asiaan, suuttumukseni johtui siitä, etten pitänyt pelaajasta jonka he signasivat enkä tavasta, jolla se tapahtui, Burke muistelee lisäten perään ymmärtäneensä Pennerin ratkaisun allekirjoittaa miehen taitoihin nähden rahakkaan tarjouksen.

– Fakta on se, että pelaaja otti irti hyödyn palkkakattotilanteestamme ja allekirjoitti sopimuksen, johon vastaaminen ei olisi ollut kannaltamme järkevää, Burke lisää.

Oilersin kannalta Pennerin kiinnitys osoittautui varsin onnistuneeksi, sillä isokokoinen hyökkääjä pelasi seurassa lopulta lähes neljä kokonaista ja tehokasta kautta kuin Oilers kauppasi tämän Los Angeles Kingsiin.

LUE MYÖS: NHL-pomo Brian Burkelta paljastus Toronto-vuosistaan: oli lähellä kiinnittää supertähden offer sheetillä