Äskettäin peräti kahdeksan vuoden mittaisen jatkopahvin Dallas Starsin kanssa tehnyt Miro Heiskanen sai The Hockey News -lehdeltä kovan luottamuslauseen: Pohjoisamerikkalaisaviisi näkee, että 22-vuotias peluri voi olla yksi Norris Trophyn voittajaehdokkaista.

Pytty jaetaan NHL:ssä parhaalle puolustajalle, ja pisteiden tekemiseen kykenevä oman pään erinomaisesti hoitava luuta on ollut lähellä sitä taalaliigassa alati.

– Heiskasen tietysti pitää vastata sopimuksen tuomiin odotuksiin. Hän on erinomainen kahden suunnan puolustaja, joka on varma kaikkialla kentällä. Heiskanen saattoi pelata viime kaudella liikaa, mutta Ryan Suterin ja Jani Hakanpään saapuminen keventänee taakkaa.

Espoolaislähtöinen pelaaja on nakuttanut uransa 205 runkosarjapelissä tehot 28+67=95 (-9), 40 pudotuspeliottelun saldo on 8+22=30 (+8). Yhden kauden piste-ennätys on 35 pinnaa (8+27).

Suomalaisen edelle ylsivät vain Nashville Predatorsin Roman Josi, Tampa Bay Lightningin Victor Hedman, NY Rangersin Adam Fox ja Colorado Avalanchen Cale Makar, mutta.

– Pisteitä hän ei tee tarpeeksi. Vaikka Norris Trophya ei valita pisteiden perusteella, ne merkkaavat kyllä. Jos Heiskanen on tehokkaampi, on hän samalla vahva ehdokas voittajaksi.

Epäkohta on sinänsä pieni, että Heiskanen loistaa muuten siellä täällä, ja kuten sanottua, ei pisteiden takominen ratkaise kaikkea kyseisen palkinnon jaossa.