NHL:n takavuosien venäläistähti Ilja Kovaltshuk harkitsee parhaillaan uransa päättämistä, paljastaa Avangard Omsk -pomo Aleksei Volkov.

– Ilja antoi korvaamattoman panoksen Avangardin mestaruuteen. Erosimme hänen kanssaan lämpimissä väleissä. Hän tietää, että ovemme on edelleen avoinna. Jos hän haluaa palata luoksemme, harkitsemme ehdottomasti tällaista mahdollisuutta. Tällaiset johtajat ovat harvassa, Volkov kertoo venäläisen Sport-Expressin haastattelussa.

– Viime aikoina kuulemani huhut kertovat kuitenkin siitä, että Ilja harkitsisi uransa päättämistä. Lopullista päätöstä ei ole tehty ja nämä ovat ainoastaan huhuja. Toivon, että hänellä on yhä sama palo sisällään. Hänen kaltaisestaan suuresta voittajasta olisi hyötyä mille tahansa joukkueelle. Se joukkue ei kuitenkaan ainakaan tällä hetkellä ole Omsk, seurapomo paljastaa.

38-vuotias Kovaltshuk juhli keväällä KHL:n mestaruutta Omskin paidassa. Mestaruus oli NHL:n entiselle ykkösvaraukselle kolmas KHL:ssä. Useaan otteeseen NHL-paluuta haikailleen legendan ei uskota enää saavan sopimusta NHL:stä tulevaksi kaudeksi.