NHL:n vapaat markkinoilta on jo poimittu suurimmat ja mielenkiintoisimmat nimet. Laatuakin on kuitenkin vielä tarjolla niille seuroille, jotka ovat myöhään liikenteessä.

Kiekkoraamattuna tunnettu The Hockey News listasi viisi kovinta puolustajaa, jotka ovat yhä vapailla markkinoilla. Listaan mahtui myös suomalaisväriä.

Zdeno Chara, Washington Capitals

44-vuotias kiekkolegenda ei ole vielä päättänyt uransa jatkosta. Chara voisi olla erinomainen hankinta pienempään rooliin kolmospakkipariin. Vaikka jalka ei liikukaan sulavasti, on hän johtajana ja vahvana vääntäjänä vailla vertaa. Hän on valmis tekemään sopimuksen muuallekin kuin Boston Bruinsiin tai Washington Capitalsiin.

Sami Vatanen, Dallas Stars

Sami Vatanen saattaa hyvin olla NHL:n aliarvostetuin puolustaja tällä hetkellä. Hän oli New Jersey Devilsin ja Anaheim Ducksin kärkipuolustajia, ja häntä voi käyttää monissa eri rooleissa. Ikääkin on vasta 30 vuotta. Vatasen voi saada tällä hetkellä halvalla, mutta uuden seuran fanit takuulla ihastuvat monipuoliseen suomalaiseen.

Erik Gustafsson, Montreal Canadiens

Erik Gustafsson on kiekollisesti poikkeuksellisen lahjakas puolustaja. Hänellä on tulinen lämäri, ja hän on erinomainen ylivoiman pyörittäjä viivamiehen paikalla. Valitettavasti ruotsalaispakki on vaarallinen myös omaan päähän. Stanley Cup -finaaleissa hänet jouduttiinkin ottamaan ulos kokoonpanosta.

Jason Demers, Arizona Coyotes

Jason Demersissä ja Sami Vatasessa on paljon samaa. Demers on niin ikään monipuolinen ja luotettava puolustaja, jonka voi laittaa jäälle missä tahansa tilanteessa. Viimeinen kausi Arizonassa oli heikko, mutta ympäristö oli vaikea kenelle tahansa. Uudessa seurassa Demers voi hyvin nousta taas uudelle tasolle.

Jordie Benn, Winnipeg Jets

Tähän mennessä Jordie Benn on NHL-urallaan ollut alempien parien puolustaja. Hän on luotettava omaan päähän, mutta aika ajoin Benn on myös väläyttänyt kiekollista osaamistaan. Viime kauden lopetus Winnipegissä oli kuitenkin mitäänsanomaton. Peruspakille on varmasti yhä käyttöä, mutta markkina-arvo on kokenut kovan kolauksen.

LUE MYÖS: Näitä kadutaan vielä! Tässä on kesän huonoin NHL-sopimus jokaiselta pelipaikalta