Edmonton Oilersinin pitkäaikainen luottohyökkääjä Ryan Nugent-Hopkins oli vaikean paikan edessä kauden päätyttyä. Kaikesta päätellen nuori hyökkääjä on viihtynyt Edmontonissa, jossa rooli on kohdillaan ja pelikaverit kovatasoisia. Seuralla ei kuitenkaan ollut paljoa rahaa, joten Nugent-Hopkinsin olisi tyydyttävä isoon palkkaleikkaukseen, jotta voisi jatkaa Oilers-paidassa.

Niin Nugent-Hopkins myös teki. Hän solmi pitkän sopimuksen, jonka vuosipalkka on 5,125 miljoonaa dollaria. Samalla Oilersin kirstuun jäi mukavasti rahaa, jotka voitaisiin käyttää uusiin vahvistuksiin. Tämä varmasti oli myös Nugent-Hopkinsin mieleen, joka ei ole urallaan menestystä vielä päässyt maistamaan.

Kukapa olisi tuolloin alkukesästä uskonut, että Edmonton GM Ken Holland hassaisi kaikki Nugent-Hopkinsin uhrautumisesta säästetyt rahat?

Kaikki alkoi maalivahti Mike Smithin jatkosopimuksesta. 39-vuotias konkari oli suoriutunut kelvollisesti pudotuspeleissä, vaikka ei yhtään ottelua onnistunutkaan voittamaan. Jatkosopimus ei ollut suuri ihme, mutta sen pituus oli. 39-vuotias maalivahti sai suoraan kahden kauden mittaisen jatkosopimuksen, jonka vuosipalkka on 2,2 miljoonaa dollaria.

Edmontonilla ei ollut mitään syytä joustaa neuvotteluissa. Kuka muista NHL-seuroista olisi lähtenyt kilpailemaan Smithin palveluksista? Ei yksikään.

Isompi summa rahaa paloi, kun Edmonton hankki Duncan Keithin Chicago Blackhawksista. 38-vuotiaan pakin keskimääräinen vuosipalkka on runsaat 5,5 miljoonaa dollaria. Keithin saavutuksia ei tule väheksyä, mutta ikä on tehnyt tehtävänsä. Hän ei ole ollut sopimuksensa arvoinen enää vuosiin.

Hyökkäykseen Edmonton hankki Zach Hymanin Toronto Maple Leafsista. Hyman on hyvä pelaaja ja lähes parhaassa iässä, mutta NHL-tasolla hän ei ole vielä mikään tähti. Hyman ei ole toistaiseksi rikkonut urallaan kertaakaan 50 tehopisteen rajapyykkiä. Viime kaudella hän tosin nakutti vahvat tehot 15+18=33 pelaamissaan 43 ottelussa.

Hyman saa jatkossa palkkaa enemmän kuin aikanaan ykkösenä varattu Nugent-Hopkins. Hän on 50 tehopisteen rajapyykin rikkonut jo neljästi.

Seurauskollisuus on kallis harrastus nykypäivän NHL:ssä.