Nuoret Leijonat säkenöivät Yhdysvalloissa – Aatu Rätyä ja kumppaneita kehutaan kilpaa The Athleticissä

© Kuva: Taneli Niinimäki

Hiljattain pelattiin alle 20-vuotiaiden World Junior Showcase -niminen maajoukkueturnaus. Suomalaisittain turnaus meni nappiin, sillä Nuoret Leijonat hävisivät vain yhden ottelun kuudesta pelatusta, ja senkin jatkoajalla.

The Athletic pisti suomalaisten esitykset merkille, sillä se ottaa artikkelissaan jopa kolme suomalaista esille kymmenen pelaajan listauksessaan. Kehuja saavat Aatu Räty, Roni Hirvonen ja Leevi Meriläinen.

Rädyn kerrotaan nousseen esiin erityisesti kilpailukyvyllään, pelinrakentelullaan ja viimeistelyllään. The Athletic kertoo NHL-kykyjenetsijöiden kohisseen tuoreen New York Islanders -varauksen otteista.

Hirvosen ei kerrota erottuvan koollaan tai nopeudellaan, mutta hänen henkilökohtainen taitonsa, erityisesti pelinlukutaito ja työmoraali erottui ensi kaudeksi HIFK:hon siirtyvän hyökkääjän eduksi. Toronto Maple Leafsin varauksen kerrotaan myös tekevän paljon nopeita ja luovia ratkaisuja kiekon kanssa.

The Athletic arvioi Joel Blomqvistin olevan selkeä suosikki Nuorten Leijonien ykkösvahdiksi, mutta Meriläisen turnaus tasasi Kärppien organisaatiossa viime kauden pelanneiden veskareiden puntit. OHL:n Kingston Frontenacsiin ensi kaudeksi siirtyvä Ottawa Senators -lupaus ihastutti muun muassa tekniikallaan, tehokkaalla liikkumisellaan, nopeilla reaktioillaan ja tasaisuudellaan.