Tampa Bay Lightning teki hankintoja eilen NHL:n vapaiden pelaajien markkinoiden auettua. Seuraan siirtyi esimerkiksi viisi pelaajaa yksivuotisilla ja kaksisuuntaisilla sopimuksilla. Yksi näistä pelaajista on 30-vuotias tshekkiläispuolustaja Andrej Sustr.

Sustr on Lightningille tuttu mies entuudestaan. Hän on debytoinut seurassa jo kaudella 2012-13, jonka jälkeen hän pelasi seurassa viiden kauden ajan. Yhteensä otteluita kertyi tilille 365, joissa syntyi 68 tehopistettä.

Tuon jälkeen koitti siirto Anaheim Ducksiin, jossa pakki pääsi kuitenkin pelaamaan NHL:n puolella vain viidessä ottelussa. Sitten hän palasi Eurooppaan pelaamaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun kaksi edellistä kautta sujui KHL:ssä Kunlun Red Starin riveissä. Nyt koittaa kuitenkin paluu takaisin Tampan organisaatioon.

Erikoista Sustrin tilastoissa on se, että hänen edellinen maalinsa oli pitkään niinkin kaukaa kuin viimeiseltä Tampa-kaudeltaan 2017-18. Sen jälkeen puolustaja ei osunut maalipuiden väliin lähestulkoon kolmeen kauteen ennen kuin viime MM-kisoja edeltävissä valmistavissa maaotteluissa hän osui pariinkin otteeseen Tshekin paidassa.

Sustrin ohella muut Tampan tuoreet kaksisuuntaiset ja yksivuotiset sopimukset saivat hyökkääjät Gabriel Dumont ja Charles Hudon, puolustaja Darren Raddysh sekä maalivahti Maxime Lagace. Jokaisen pelurin sopimuksen arvo on 750 000 dollaria.

x - Tampa Bay Lightning

@TBLightning
We have signed forwards Gabriel Dumont and Charles Hudon, defensemen Darren Raddysh and Andrej Sustr, and goaltender Maxime Lagace to one-year, two-way contracts.

tbl.co/playersignings…
nhl.com

Lightning sign five players to one-year, two-way contracts | Tampa Bay Lightning

Gabriel Dumont, Charles Hudon, Darren Raddysh, Andrej Sustr and Maxime Lagace all signing with Tampa Bay