NHL:ssä todistettin äskettäin jopa yllätykseksi luonnehdittua vetoa, kun Vancouver Canucksia koko uransa – alkaen 2006-07 – edustanut puolustaja Alexander Edler jätti seuran. Päätös tuli ruotsalaiselta itseltään, tämän agentti Mark Stowe kertoi lukuisten Twitter-päivitysten mukaan.

– Ei tämä ollut helppo päätös, onhan Edlerillä joukkuekavereita, ystäviä ja muita, jotka ovat tukeneet häntä. Päätös ei todellakaan tapahtunut yhdessä yössä, Stowe oli sanonut.

Ja jotta kauppa saisi vieläkin kiehtovimpia piirteitä, kruunasi sen pelaajan uusi seura. Vancouverin paikallisvastustaja Los Angeles Kings kertoi nettisivuillaan, että se on pestannut ruotsalaisen yhden kauden mittaisella pahvilla. Koronaviruksen totaalisesti sotkemalla viime kaudella joukkueet eivät olleet samassa divisioonassa, mutta normaaleissa olosuhteissa ovat.

– Pari todella nuorta pakkia pelasi viime kaudella suuria minuutteja Drew Doughtyn rinnalla. Edleristä saamme vankan konkarin, joka pystyy pelaamaan minuutteja, kovaa peliä ja sitä paitsi hän on pelannut kaverin huippuja vastaan läpi uransa, Kingsin GM Rob Blake selvitti LA Kings Insider -nettisivuilla.

Lisäksi tämä huomautti ruotsalaisen olevan laadukas joukkuetoveri.

Ruotsin paidassa kaksi kertaa maailmanmestaruutta juhlinut ja olympialaisista hopeaa saanut mestari nakutti viime kaudella 52 runkosarjapelissä tehot 0+8=8 (-8). Pudotuspelit jäivät Canucksilta haaveeksi. Taalaliigassa pelejä on kertynyt vyölle kaikkiaan 1007 kappaletta.