Montreal Canadiens ajautui myrskyn keskelle viime lauantaina NHL-varaustilaisuudessa. Menneen kauden finalisti valitsi 31 varauksellaan kanadalaispuolustaja Logan Maillouxin. Kohua tässä herätti se, että Mailloux oli tuomittu syylliseksi seksuaalirikokseen viime joulukuussa Ruotsissa.

Mailloux itse pyysi ennen tilaisuutta, että häntä ei varattaisi tämän kesän tilaisuudessa. Canadien GM Marc Bergevin vähät välitti toiveesta ja varasi 18-vuotiaan ensimmäisellä kierroksella.

Nyt Kanadan pääministeri sekä tunnettu Canadiens-fani Justin Trudeau kommentoi Canadiensin valintaa. Pääministeri myönsi olevansa hyvin pettynyt joukkueen toimintaan.

– Elinikäisenä ”Habs”-fanina olen todella pettynyt joukkueen valintaan. Minusta tämä on todella harkitsematonta Canadiensilta. Heillä on paljon selitettävää Montreal-kannattajille ympäri maailmaa, Trudeau kommentoi Sportsnetin mukaan.

Asia ei näytä erityisen hyvältä Bergevinin kantiltakaan. Ennen Montrealiin saapumista kanadalainen työskenteli Chicago Blackhawksin organisaatiossa samaan aikaan, kun viime viikkoina ilmenneet seksuaalirikosepäilyt tapahtuivat. Bergevin itse kieltää tietäneensä Chicagon tapahtumista.