New York Rangersiä pidetään yhtenä todennäköisimmistä ottajista Buffalo Sabres -tähti Jack Eichelille.

New York Postin sisäpiiritoimittaja Larry Brooks paljastaa suurimman syyn sille, miksi megatähden siirtoa ei ole ainakaan toistaiseksi saatu maaliin.

– Syynä on Mika Zibanejadin sopimustilanne. Vasta tämän ratkaistuaan GM Chris Drury voi kääntää katseensa Eichelin suuntaan. Rangers ei voi ennallaan pysyvän palkkakaton vuoksi pitää riveissään molempia. Maailmassa ei ole riittävän hyvää kirjanpitäjää mahdollistamaan tätä, Brooks kirjoittaa kolumnissaan.

– Tietojemme mukaan Zibanejad hakee diiliä, joka on vuosipalkaltaan lähellä sitä, minkä Eichel tienaa Buffalossa. Tämä tarkoittaa lähelle 10 miljoonaa dollaria kohoavaa vuosipalkkaa, Brooks paljastaa.

– Zibanejad täyttää ensi kesänä 29 vuotta. Rangers haluaa sopimuksen, joka on kestoltaan 5-6 vuotta. Pelaaja itse toivoo 7-8 vuoden sopimusta. Asiat saattaisivat olla toisin, jos Zibanejadilla olisi allaan kauden 2019-20 kaltainen sesonki. Tuolloin hän ei vain onnistunut – hän dominoi, Brooks muistuttaa.

Ruotsalaissentterin 5,35 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä nykysopimus kattaa vielä tulevan kauden. Brooks uskookin Zibanejadin jatkosopimusneuvottelujen kulun ratkaisevan lopulta sen, aikooko Rangers tavoitella tosissaan Eichelia riveihinsä kesän siirtomarkkinoilla.