Wild sai huokaista helpotuksesta – Kaapo Kähkönen jatkaa maalilla, GM innoissaan

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wild sai jännittää tosissaan, kun NHL:n tuorein tuttavuus Seattle Kraken valitsi joukkuettaan. Kun Wildin maalivahti Kaapo Kähkönen oli yksi niistä pelaajista, jotka joukkue jätti suojaamatta Krakenilta, olisi Kraken saanut voinut napata pelurin itselleen.

Toisin kävi, ja nyt Minnesota-leirissä ollaan tästä mielissään. Läntisen konferenssin Tyynenmeren divisioonaan mukaan tuleva Kraken nappasi joukkueesta pakki Carson Soucyn, ja helsinkiläislähtöinen nuorten maailmanmestari Minnesotan väreissä vastaisuudessakin.

– Tiesimme menettävämme toisen heistä, ja olemme nyt erittäin iloisia, että Kaapo jatkaa meillä. Hän on näyttänyt potentiaalinsa ja odotamme hänen jatkavan samaan tahtiin, Minnesotan GM Bill Guerin summasi seuran kotisivujen videohaastattelussa.

Wild oli pakotettu tietynlaiseen riskiin ja jopa ristiriitaan, kun se suojasi Krakenilta kahdesta hyvästä molarista ykköskassari Cam Talbotin. Kähkösen menettäminen olisi taatusti kirpaissut, kun esimerkiksi viime kaudella hän pysäytteli pikkumustia 24 runkosarjapelissä 90,2 prosentin varmuudella. Sitä edellisen kauden saldo oli 34 ottelussa huikea 92,7.

– Tässä on ollut vaikeita päätöksiä, mutta luulen, että teimme oikein. Olemme onnekkaita, kun maalivahtiduoomme ei koskettu. He olivat jo viime kaudella todella hyviä.

Talbot komppasi Kähköstä viime kaudella otettuaan kiekkoja kiinni 91,5 prosentin varmuudella.