Jääkiekkomaailman himotuin pytty, Stanley Cup -pokaali on ottanut mestaruusjuhlissa taas tapansa mukaan osumaa. Palkintoon toisen kerran peräkkäin tarrannut Tampa Bay Lightning oli saanut kannun solmuun sen yläosasta, ja tästä nousi rapakon takana jonkinlainen kuhina.

Erikoisen lommosta tekee se, että sen aiheuttaja on jo kolmannen kerran peräkkäin mestaruutta juhlinut Patrick Maroon – eli pelaaja, jonka luulisi olevan pokaalin kokenut käsittelijä.

Pelaaja paljasti tunarointinsa Tampa Bay Timesille haastattelussa, jossa mestari tuntui käyvän jokseenkin lämpöisenä. Hän ei tuhonnut pyttyä tietenkään tahallaan, vaan taustalla on se fakta, että Maroon yritti nostaa märkää kannua, kunnes hän kaatui pokaalin livettyä.

– Ihmiset sanoivat sen olleen epäkunnoittavaa – mutta se on p*skapuhetta. Jos ihmisellä on edes pienet aivot, ymmärtää tämä olleen sen märkä. Silloin ei tulisi mietittyä sen tahallista heittelyä, St. Louis Bluesissa kerran ja Tampassa kahdesti juhlinut peluri latasi.

– Emme me sitä heitelleet, emme ole olleet epäkunnioittavia pokaalia kohtaan. Kyseessä oli vahinko ja satutimme itseämmekin. Minun selkä on ollut kipeä läpi päivän, hyökkääjä jatkoi vuodatustaan.

Kannulla on kuitenkin kaikki suhteellisen hyvin. Sen virallinen suojelija Phil Pritchard kertoi, että näyttävälle pokaalille on käynyt pahempiakin asioita. Korjaaminen on kuulemma helppo homma.

Kansa näki lommolla olleesta kannusta kuvan somessa – ja kuvan ottaja on nyt etsinnässä. Kyseinen otos on tilasta, johin vain pelaajien perheet olivat tervetulleita.

Maroonilla on aihetta iloon kiekon lisäksi juurikin perhe-elämässä, kun hänen vaimo Francesca odottaa lasta.