Montreal Canadiensin päävalmentaja Dominique Ducharme sekoitti joukkueensa pelaavaa kokoonpanoa isolla kädellä ennen neljättä Tampa Bay Lightningia vastaan pelattua Stanley Cupin finaaliottelua.

Yhdeksi kokoonpanoruletin uhreista joutui Habsin 20-vuotias suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi. Ducharme kommentoi Kotkaniemen katsomokomennusta tiistai-iltana medialle vahvistaen samalla nuorukaisen jatkavan suurella todennäköisyydellä katsomon puolella myös joukkueiden viidennessä finaalikohtaamisessa.

– Suurella todennäköisyydellä jatkamme samalla kokoonpanolla. Tässä ei ole mitään henkilökohtaista Kotkaniemeä tai ketään muutakaan (kokoonpanosta syrjäytettyä) kohtaan. Kyse on siitä, että meillä on kokoonpanossamme leveyttä sekä mahdollisuus hyödyntää sitä, Ducharme perusteli.

Kotkaniemen peliesityksissä ei varsinaisesti ole ollut moitteen sijaan. Entinen kolmosvaraus on nakutellut 19 pudotuspelissä tehot 5+3=8..

– Jälleen kerran, kyse ei ole rangaistuksesta. Toisinaan kohtaat jääkiekkoilijana näitä tilanteita. Hän on hyvä joukkuepelaaja ja ymmärtää tilanteen, vaikkei kukaan halua joutua passitetuksi katsomon puolelle, päävalmentaja alleviivaa.

Kotkaniemen katsomokomennuksen todellisen syyn uskotaan liittyvän siihen, että valmennus halusi tuoda Habsin rosteriin enemmän puolustusosaamista.

Canadiensin seuraava ”kuolemanottelu” on edessä torstain vastaisena yönä joukkueiden kohdatessa Tampa Bayssa pelattavassa viidennessä finaaliottelussa.