NHL:n parhaalle puolustajalle myönnettävä Norris Trophy jaettiin viime viikon aikana New York Rangersin puolustaja Adam Foxille.

Äänestyksessä ilmeni eräs erikoinen seikka. Runkosarjassa eniten pisteitä puolustajista tehnyt Edmonton Oilersin Tyson Barrie ei saanut lopulta ainuttakaan pistettä äänestyksessä. Barrie iski runkosarjan 56 otteluun kovat pisteet 8+40=48. Pisteistä lähes puolet eli 23 syntyi kaiken lisäksi ylivoimalla.

Norris Trophy on jaettu NHL:n parhaalle puolustajalle jo kaudesta 1953-54 lähtien. Tämä oli ensimmäinen kerta palkinnon 67-vuotisen historian aikana, kun puolustajien pistepörssin voittaja jäi äänestyksessä kokonaan ilman ääniä.

JFresh

@JFreshHockey
Fun fact: Tyson Barrie is the first player in the 67-year history of the Norris Trophy to lead defencemen in scoring and not receive a single vote.