KHL:n palkkakuninkaan osoite NHL:ssä vaikuttaa selvältä – sopimustiedotkin lipsahtaneet julki

© Kuva: www.severstalclub.ru

KHL:n palkka- ja maalikuningas Dmitrij Jaskinia viedään huhuissa todella vahvasti NHL:ään. Arizona Coyotes on pitkään ollut vahvimmin siirtospekulaatioissa mukana, ja ne huhut vahvistuivat entisestään.

The Russian Machine uutisoi Jaskinin jo allekirjoittaneen sopimuksen kojoottilauman kanssa. Venäläismedia kertoo sopimuksen olevan kaksivuotinen ja arvoltaan yhteensä 3.6 miljoonaa dollaria.

Coyotesin sisäpiiritoimittaja Craig Morgan otti yhteyttä tsekkiläisvenäläisen hyökkääjän agenttiin kysyäkseen, onko väitteillä perää. Allain Roy vastasi, etteivät väitteet lukkoon lyödystä sopimuksesta pidä paikkaansa, vaikka Coyotes onkin vahva ehdokas.

Syy asian kieltämiseen liittynee Jaskinin KHL-sopimukseen, joka umpeutuu vasta 28. heinäkuuta. Tätä ennen parit MM-kisat ja World Cupin kokenut 28-vuotias laituri ei saa allekirjoittaa sopimusta toisen joukkueen kanssa.

Jaskin tienaa KHL:ssä noin 1.3 miljoonaa euroa vuodessa. Kuluneella kaudella hän voitti KHL:n maalipörssin ylivoimaisesti 38 osumallaan seuraavaksi parhaan maalitykin päättäessä kauden 28 maaliin.