Toronto Maple Leafsin jälleen kerran pudotuspelien avauskierrokselle päättynyt kausi on aiheuttanut paljon jälkipyykkiä jääkiekon emämaassa.

Leafsia läheltä seuraava Editor in Leaf -sivusto nosti tuoreessa artikkelissaan tikunnokkaan seuran kolme konkarihyökkääjää. NHL-legenda Joe Thornton, Wayne Simmonds sekä siirtotakarajalla Columbus Blue Jacketsista hankittu Nick Foligno osoittautuivat sivuston mukaan täysiksi floppihankinnoiksi.

– Joe Thornton oli täysi katastrofi! Hän suoritti riittävällä tasolla kiekollisena, muttei pisteiden tekijänä. Ei tuonut mitään sen enempää hyökkäys- kuin puolustuspäähänkään. Et voi syyttää häntä johtajuuden puutteesta, mutta se ei auttanut joukkuetta yhtään aiempaa pidemmälle, sivuston toimittaja James Tanner tylyttää.

– Wayne Simmonds oli hieman parempi, muttei hänkään palkkansa väärti. Näiden kahden pelaajan tuominen joukkueeseen sulki pelaajat, kuten Nick Robertsonin, Adam Brooksin ja Nic Petanin ulkopuolelle. Kumpikin konkareista sai säännöllisesti vastuuta myös ylivoimalla – surkein tuloksin.

Myös vuokrapelaaja Folignon hankinta meni toimittajan mukaan pahasti metsään.

– Nick Folignon treidi oli täydellinen fiasko. 11 peliä, neljä syöttöpistettä – vaikutus joukkueeseen täysi nolla! Minulla ei ole mitään mielenkiintoa nähdä Folignoa täällä tulevaisuudessa. Vielä vähemmän olisin kiinnostunut tuomaan Thorntonin ja Simmondsin takaisin, Tanner jatkaa tylytystään kertoen perään oman ratkaisunsa.

– Haluaisin nähdä jäällä Robertsonin, Brooksin tai Rodion Amirovin kaltaisia pelaajia sen sijaan, että vanhat ja yliarvostetut ukot vievät jääajan nuorilta ja lupaavilta pelaajilta. En halua myöskään kuulla sanaakaan Ryan Getzlafin tai jonkun vastaavan eläkeläisen tuomisesta seuraan, toimittaja jyrisee.