Tällainen mies on Columbuksen uusi päävalmentaja Brad Larsen – teki NHL-uraa nyrkkisankarina

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin seuraava päävalmentaja on kanadalainen Brad Larsen. Voit lukea Jarmo Kekäläisen kommentit ja lisää aiheesta tästä.

Larsen on suurelle yleisölle melko tuntematon nimi. Hän ei ole koskaan aiemmin toiminut päävalmentajana NHL-tasolla.

Harva muistaa, että ennen valmentajauraa Larsen pelasi useita vuosia NHL:ssä.  Hän pelasi 2000-luvun alussa Colorado Avalanchessa sekä Atlanta Trashersissa. Lopulta ura NHL-kaukaloissa jäi alle vuosikymmenen mittaiseksi. Pisteissä mitattuna Larsenin paras NHL-kausi oli 2005-06. Hän iski Atlantan paidassa 62 matsissa tehot 7+8=15.

Ennen kaikkea Larsen teki uraa fyysisenä raatajana ja tappelijana. Kaudella 2001-02 hän tappeli kolmeen otteeseen NHL:ssä. Likaisimman roolin hän sai kuitenkin AHL:n puolella pelatessaan. Kaudella 2004-05 hän keräsi 112 jäähyminuuttia Chicago Wolvesissa pelatessaan.

Larsenin pelaajaura päättyi kaudella 2009-10. Jo seuraavaksi kaudeksi hän siirtyi apuvalmentajaksi AHL-seura Springfield Falconsiin. Hän toimi seurassa kaksi vuotta apuvalmentajana, ennen kuin hänet ylennettiin päävalmentajaksi.

Springfield pelasi erinomaisesti Larsenin alaisuudessa. Kummallakin kaudella seura voitti divisioonansa ja suoriutui erinomaisesti runkosarjassa. Pudotuspeleissä menestys jäi kuitenkin olemattomaksi.

Henkilökohtaisia vaikeuksia Larsenilla on ollut 2000-luvulla runsaasti. Vuonna 2007 hänellä todettiin melanooma, joka vaati leikkausta. Vuonna 2010 hänellä diagnosoitiin kivessyöpä, joka vaati niin ikään leikkaus- sekä sädehoitoa.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!