Vuoden 2021 top 3 -puolustajat on valittu. NHL:n parhaan puolustajan Norris Trophy -nimisestä palkinnosta kamppailevat New York Rangersin Adam Fox, Tampa Bay Lightningin Victor Hedman ja Colorado Avalanchen Cale Makar.

Ennen yhtäkään ottelua ammattilaisena kahdesti treidattu Fox ei ilmeisesti ollut tietoinen toisen kauden kirouksesta, sillä hän nousi NHL:n ehdottomaan eliittiin joukkueen huonosta menestyksestä huolimatta. 23-vuotias yhdysvaltalainen täräytti taululle 55 ottelussa tehot 5+42=47 unohtamatta puolustustehtäviään, minkä näkee myös 19 pykälää plussan puolelle päätyneestä tehotilastosta.

Hedmanille Norris-keskustelu on jo tuttua. Vuoden 2017 Norris-finalisti ja vuoden 2018 Norris-voittaja pelasi jälleen upean kauden ja 54 ottelua kerryttivät pisteet 9+36=45. Viime kauden Stanley Cupiin yltäneessä joukkueessa pudotuspelien MVP-palkinnon pokannut ruotsalainen on ollut ison osan kaudesta ennakkosuosikki Norris Trophyn saajaksi.

Makar on ihastuttanut peliälyllään heti ensimmäisistä NHL-otteluistaan alkaen. Foxin tapaan toista kauttaan NHL:ssä pelaava puolustaja valittiin ensimmäisellä kaudellaan vuoden tulokkaaksi. Tämän kauden tehopisteet ovat 44 ottelun jälkeen mallia 8+36=44.

NHL-palkintojen voittajat julkaistaan pudotuspelien kahden viimeisen kierroksen aikana. Kuten aina, pudotuspelit eivät vaikuta useimpien NHL-palkintojen tapaan Norris Trophyn voittajan valintaan.