Colorado Avalanchen ja Vegas Golden Knightsin välinen ottelusarja pitäisi olla pelkkä muodollisuus. Avalanche on suurin Stanley Cup -suosikki ja Golden Knightsilla on takanaan uuvuttava ottelusarja Minnesota Wildia vastaan. Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä on ensimmäinen totuuden hetki.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 4-1

Runkosarjan pisteet: 82-73
Ylivoima: 22,7%-17,5%
Alivoima: 83,0%-80,7%
Tehdyt maalit: 197-181
Päästetyt maalit: 133-160

Paperilla ei ole melkeinpä mitään, mikä viittaisi Avalanchen häviöön seitsemän ottelun sarjassa Golden Knightsia vastaan. Sillä on paremmat erikoistilanteet ja terävämpi kärki. Se on päästänyt reippaasti vähemmän maaleja ja tehnyt suhteellisen paljon enemmän maaleja runkosarjassa. Avs on päässyt vielä lepäämään huomattavasti pidempään ennen uutta kilpajuoksua neljään voittoon.

Kaikkihan on mahdollista. Golden Knightsilla on käsittämättömässä vireessä oleva Marc-Andre Fleury maaliansa vartioimassa, mutta sekään ei meinannut Wildia vastaan riittää. Nyt vastassa on massiivisen paljon enemmän tulivoimaa, joten vain täydellinen hermoromahdus voi estää Avalanchen etenemisen pudotuspelien välierävaiheeseen. Golden Knights saattaa voittaa ensimmäisen osaottelun, mutta loput voittaa Avalanche.

Avalanchen vahvuudet: Hillittömän kova ykkösketju ja kenties NHL:n parhaiten hyökkäyksiä tukevat puolustajat
Avalanchen heikkoudet: Jättimäiset paineet ja maalivahtiosasto loukkaantumisten myötä yhden kortin varassa

Golden Knightsin vahvuudet: Ehkä tämän hetken kuumin maalivahti ja altavastaajan asema
Golden Knightsin heikkoudet: Puolustus ja ylivoima