Ensimmäinen pudotuspelikierros on vielä pahasti kesken, mutta se ei estä toisen kierroksen alkua Itäisessä divisioonassa. Boston Bruins ja New York Islanders voittivat vastustajansa kurinalaisemmalla pelillä ja nyt divisioonansa kaksi viimeistä playoff-paikkaa vieneet joukkueet kohtaavat toisensa divisioonan finaalissa.

Boston Bruins – New York Islanders 4-2

Runkosarjan pisteet: 73-71
Ylivoima: 21.9%-18.8%
Alivoima: 86%-83.7%
Tehdyt maalit: 164-152
Päästetyt maalit: 134-125

Bruins lähtee ottelusarjaan ennakkosuosikkina. Se oli suurissa ongelmissa ennen siirtotakarajan hankintojaan, mutta sitten alkoi tapahtua.

Etenkin Taylor Hall on ollut loistava lisä bostonilaisjoukkueelle. Aiemmin hieman yhden ketjun joukkueena pidetty Bruins teki runkosarjan loppuun maaleja laajalla rintamalla, ja sama meno jatkui ensimmäisellä kierroksella Washington Capitalsia vastaan.

Islanders voitti Pittsburgh Penguinsin yllättävän helpon näköisesti. Pelit 1, 2, 3 ja 5 olisivat voineet kääntyä kumpaan suuntaan vain, mutta pomput menivät näissä tasan. Peleissä 4 ja 6 Islesilla ei ollut minkään maailman hätää.

Bruinsia vastaan Islanders tarvitsee ratkaisuja laajemmalta rintamalta. Kolmosen Oliver Wahlstromin loukkaannuttua sillä on vain kaksi toimivaa ketjua, kakkos- ja nelosketju. Mathew Barzalin, Jordan Eberlen ja Leo Komarovin ykkösketjun pitää parantaa paljon tulevassa ottelusarjassa. Kakkosketjun Anthony Beauvillier oli Islandersin pirtein pelaaja, ja Islanders ei voi kuin toivoa, että tuulella käyvä kanadalaishyökkääjä pysyy vireessä.

Joukkueet ovat hyvin samankaltaisia, ne ovat kurinalaisia joukkueita, jotka luottavat hyvään viisikkopuolustukseen ja maalivahtipeliin. Vaikka Ilja Sorokin pelasi mallikkaasti Pensiä vastaan, on Bruinsilla etulyöntiasema maalivahtiosastolla. Ottelusarjan vieminen Bruinsilta vaatisi Islandersilta liikaa parannettavaa, joten Bruins menee jatkoon kuudessa ottelussa.

Bruinsin vahvuudet: Yksi NHL:n parhaista ykkösketjuista ja ratkaisijoita laajalla rintamalla
Bruinsin heikkoudet: Kokematon puolustus

Islandersin vahvuudet: Etenkin johtoasemassa kivikova viisikkopuolustus ja NHL:n parhaimmistoon kuuluva valmennus
Islandersin heikkoudet: Ylivoima ilman Anders Leetä ja ratkaisijoiden puute

Ottelusarjan ensimmäinen peli pelataan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.