Detroit Red Wingsissä menneellä kaudella 34 pelissä torjunut saksalainen tähtivahti Thomas Greiss nousi otsikoihin toukokuun alussa, kun Saksan jääkiekkoliiton toimesta kävi selväksi, ettei MM-jäillä edellisen kerran vuonna 2017 pelannutta kassaria yllättäen nähdäkään Latvian turnauksessa

Asian taustoista ei kerrottu tuolloin julkisuuteen sen kummemmin mitään, mutta nyt niitä on avattu Eishockey News -sivuston haastattelussa. Sosiaalisen median käytös eväsi NHL-vahdin kisamatkan.

NHL:ssä talvella prosentein 91,2 torjunut saksalainen tykkäsi sosiaalisen median kuvapalvelu Instagramissa eräästä päivityksestä, jossa Adolf Hitler ja Hillary Clinton rinnastettiin keskenään. Greiss on lisäksi kertonut olevansa Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trumpin kannattaja, ja nyt 35-vuotias kassari on joutunut vakuuttelemaan, ettei hän ole esimerkiksi oikeistoradikalisti. Hän ei kuulemma ole myöskään kansallissosialisti.

– Olen hyvin avoin maailmalle. Toivon myös kaikilta muilta avoimuutta ja suvaitsevaisuutta.

Saksaa luotsaa suomalainen Toni Söderholm, jonka kanssa Greiss oli ollut yhteyksissä.

– Minun valitsemattomuuspäätös tuli aika tyhjästä. Olisin mielelläni ollut mukana. Mutta toivon saksalaishokille kaikkea hyvää.